Napindító gondolat – 08.11.

Miért fontos a 21. században az olvasás? Mi tölti el örömmel az irodalomszervezői tevékenysége kapcsán? Juhász Anna kulturális menedzserrel, irodalmárral többek közt erről is beszélgettünk a Hamu és Gyémánt magazin legfrissebb lapszámában.


Az irodalom értéke

Hamu és Gyémánt

„Amikor 2010-ben belevágtam az irodalmi estek szervezésébe, csak azt tudtam: valamiféle közösségi élményt szeretnék létrehozni, hogy kimozdítsam az embereket abból a szemléletből, hogy az olvasás, az irodalom magányos tevékenység. Ma már népszerű az irodalomról beszélni, most jön a következő lépés, hogy társadalmilag is változást tudjunk elérni" – mesél motivációjáról a Hamu és Gyémánt magazinnak adott interjúban Juhász Anna.

Család, könyvek, erdei tisztás, súlytalanság, egy „tehetségesen előkészített" paradicsomleves, rózsaszín lufik egy tengerparti szobor kezében… A boldogságnak ezer arca van, és mindenkinek máskor, más formában jelenik meg. Erről a szövevényes és sokszínű fogalomról kérdeztük Beck Zoltánt, Dolák-Saly Róbertet, Juhász Annát és Tombor Nellit. A teljes cikk a Hamu és Gyémánt magazin nyári lapszámában olvasható.

Juhász Anna interjú a Hamu és Gyémánt magazinban!

Hamu és Gyémánt

A Hamu és Gyémánt magazin nyári lapszáma elérhető a kiemelt újságárusoknál, illetve megrendelhető és előfizethető közvetlenül a kiadótól és digitális változatban is beszerezhető.

A figyelmetekbe ajánljuk