Álom és valóság – 6 kihagyhatatlan cikket ajánlunk a Hamu és Gyémánt magazinból
Hamu és Gyémánt / Tokaji Balázs
Illés Fanni interjú és további érdekességek a Hamu és Gyémánt magazin téli számában!

Álom és valóság – 6 kihagyhatatlan cikket ajánlunk a Hamu és Gyémánt magazinból

Rudolf Péterrel, az ország egyik legismertebb színészével, a Vígszínház igazgatójával álmokról, kihívásokról, céltudatosságról, hatalomról és felelősségről beszélgettünk; a Portfólió rovatban Mészáros Márta, Ugron Zsolna, Illés Fanni, Cseke Eszter és S. Takács András a már elért és a most kitűzött céljaikról, álmaikról meséltek nekünk; a Műértő rovatban pedig arra kerestük a választ, miért gyűjt a műgyűjtő egy olyan korban, amikor a mobiltelefonjaink révén bárhol, bármikor előhívható bármelyik műalkotás. A Hamu és Gyémánt magazin új, téli lapszámából ajánlunk tartalmakat.


Színház az egész világa

Hamu és Gyémánt / Emmer László

Valóra vált az álma, de egy olyan időszakban, amikor a legtöbben abban bíztak, hogy mindaz, ami körülöttünk történik, talán csak egy rossz álom. Rudolf Péter 15 évig volt annak a színháznak a társulati tagja, amelynek nemrég az igazgatója lett. A mérföldkőig vezető útról, kihívásokról, régi és új szerepekről, vízióvá vált álmokról beszélgettünk vele.

Miért gyűjt a gyűjtő?

Art Market Budapest

Az okostelefonok révén ma már az egész világ ott van a zsebünkben. A művészet is: szinte az összes műalkotás előhívható online bárhol, a nap huszonnégy órájában. A digitalizáció sok mindent újraírt a művészeti életben, valamit azonban nem befolyásolt: a műgyűjtőket ma is szenvedélyes vágy hajtja. Elmeséljük, miért olyan csábítóak számukra a műtárgyak.

Mexikó

Unsplash / Emir Saldierna

Bár sokan a taco, a margarita, a csili, a sombrerók, a mariachi zenekarok, az élénk színek és a homokos tengerpart hazájaként gondolnak rá, a felszín alatt Mexikó még ennél is izgalmasabb: a hatezer éves múltra visszatekintő államban a kereszténység egzotikusan olvad össze a gyarmati múlttal, titokzatos kalandokra invitálva az utazókat.

Így válasszunk gyémántot!

Hamu és Gyémánt / Piros Zoltán

Marilyn Monroe szerint a lányok legjobb barátja – ezzel lehet egyetérteni és vitatkozni is, az azonban bizonyos, hogy a gyémánt okkal számít a világ legértékesebb drágakövének, hiszen a természet és az ember által közösen alkotott csodáról van szó. Gyémántot választani nem is olyan egyszerű feladat, viszont rendkívül izgalmas!

Isteni üzenetből ördögi marketingeszköz?

Fortepan / Fodor István

Életünk harmadát átalusszuk. Bár álmodozni ébren is lehet, az, ami alvás közben történik velünk, már az idők kezdete óta foglalkoztatja az emberiséget. Az ókori civilizációk az istenektől érkező üzenetként értelmezték az álmokat, a jövő kutatói pedig már gőzerővel dolgoznak azon, miként használhatnák őket marketingcélú tartalmak átadására.

Álmaikat élik

Hamu és Gyémánt / Pejkó Gergő

Az elképzelés és a valóság között egyetlen híd létezik: a cselekvés. Csodálat övezi azokat, akik nemcsak megálmodnak maguknak egy életet, hanem élik is. Álmokról, küzdelmekről, jövőbeli vágyaikról kérdeztünk öt sikeres embert, Ugron Zsolnát, Illés Fannit, Mészoros Mártát, valamint Cseke Esztert és S. Takács Andrást.

Már az újságárusoknál!

A Hamu és Gyémánt magazin téli lapszáma december 10-től elérhető a kiemelt újságárusoknál, illetve megrendelhető és előfizethető közvetlenül a kiadótól és digitális változatban is beszerezhető.

A figyelmetekbe ajánljuk