nő faházból néz kifelé

5 tárgy, amivel alpesi hangulatot csempészhetünk a mindennapokba

A rusztikus hütte, a körpanorámás rönkbár mind-mind olyan élményt nyújtanak a hegyen, amiért – kis túlzással, de – megéri sílécre vagy snowboardra pattanni a hószezonban. Bár a környező országokban már lassan zárnak a pályák, az ottani életérzést átélhetjük a mindennapjainkban is.


A kandalló

\u00e1ll\u00f3 kandall\u00f3 k\u00e9m\u00e9ny n\u00e9lk\u00fcl

selfridges.com

Egy egész napos siklás után kifejezetten jól esik a hegyi menedékház kandallója mellé leülni egy bögre teával. Mindezt megtehetjük egy hosszú munkanapot követően az otthonunkban is, amihez a Le Feu különleges kialakítású darabja épp ideális választás. A környezetbarát bioetanol üzemanyaggal való használatra tervezett kandalló nem igényel kéményt, és akár kültéren, akár beltéren is használható.

Ár: ~ 735 ezer HUF

A csésze

natuzrisztikus cs\u00e9sz\u00e9k cs\u00e9szealjakkal

wolfandbadger.com

A különböző, földszínekben elérhető Esma Dereboy csészék a hozzájuk tartozó csészealjakkal együtt tökéletesen illenek egy minimalista otthonba. A 100%-ban kézzel készült porcelánok nem csupán árnyalatban, de stílusában is visszahozzák a hütték különleges világát.

Ár: ~ 78 ezer HUF

A könyv 

mountain escape k\u00f6nyv hegyi sz\u00e1ll\u00e1sok k\u00e9pekkel

teNeues

Aki szeret álmodozni és tervezni, annak a teNeues Mountain Escapes kiadványa kötelező olvasmány. A 256 oldalas könyv meseszép hegyi desztinációkat és szállásokat mutat be Ausztriától elkezdve Perun át egészen Új-Zélandig. A teljesség igénye nélkül: éppúgy helyet kaptak benne az eldugott, kisebb kunyhók, mint a luxus síparadicsomok.

Ár: ~ 22 ezer HUF

A lámpa

s\u00edl\u00e9ccel d\u00edsz\u00edtett vintage st\u00edlus\u00fa l\u00e1mpa

Alpine Lifestyle Boutique

Nem csupán a téli sportok szerelmesei fognak első pillantásra belehabarodni a lámpába, melynek vázát két síléc díszíti. Az Alpine Lifestyle Boutique darabján egyértelműen felfedezhetők a vintage stílus jegyei, ha pedig megunnánk a síléceket, akkor egy könnyed mozdulattal bármikor leszerelhetjük őket – a következő szezonig.

Ár: ~ 89 ezer HUF

Az asztal

rusztikus term\u00e9szetes f\u00e1b\u00f3l k\u00e9sz\u00fclt doh\u00e1nyz\u00f3asztal

kavehome.com

Akár a nappali éke is lehet egy jól megválasztott dohányzóasztal, ami nem túl sok, nem túl kevés, mégis mutatós. Az Essi rusztikus, természetes fából készült asztala egy matt bevonatot kapott, illetve tömörfa mivoltából kiindulva – a közel hatvan kilós súly miatt – rejtett görgök kaptak helyet az alján a könnyebb mozgatás érdekében.

Ár: ~ 113 ezer HUF

NYEREMÉNYJÁTÉK! Fizess elő most a Hamu és Gyémánt magazinra, és legyen tied nyereménykönyveink egyike, vagy egy 2 főre, 2 éjszakára szóló wellnesshétvége a harkányi Dráva Hotelbe! Az előfizetői oldal eléréséhez kattints IDE, a játékszabályt pedig erre linkre kattintva éred el!


A figyelmetekbe ajánljuk