puzzle darabok egy asztalon

5 tárgy, ami előcsalogatja a bennünk élő gyereket

A gyermekkor gondtalanságát átélni felnőttként talán mindannyiunk vágyott álma. De miért ne csempészhetnénk be néha egy-egy óra üdítő játékot a mindennapjainkba? Stresszoldás, kikapcsolódás és a logikai gondolatmenet fejlesztése – ezekkel a játékokkal csak nyerhetünk!


A sakk 

Ralph Laurent luxus sakk k\u00e9szlet

ralphlauren.com

Amikor 2020-ban kijött A vezércsel című film, a világ egy emberként kezdett el megszállottan rajongani a sakkért. Sokak lelkesedése azóta sem hagyott alább, de a Ralph Lauren Home kézzel készült darabja még a laikusok szívét is meg fogja dobogtatni. Bőr tábla, mélykék, velúr belső, illetve nikkel és aranyozott sárgaréz játékfigurák teszik igazán elegánssá a szettet, amelynek tartozéka a dámajátékhoz szükséges bábúkészlet is.

Ár: ~ 1 050 ezer HUF

A peg pasziánsz

Cartier peg paszi\u00e1nsz t\u00e1bla leop\u00e1rdos al\u00e1t\u00e9ttel

cartier.com

Az első bizonyítékok erre a játékra XIV. Lajos udvarából származnak, amely alapvetően egy egyszemélyes táblajáték. A Cartier azonban olyan modern és elegáns külsőt álmodott meg a kikapcsolódásra vágyóknak, amitől azonnal tátva marad a száj – akárcsak az ékszereiket nézve. A fújt üveggyöngyök teszik igazán exkluzívvá a szett megjelenését.

Ár: ~ 1 250 ezer HUF

A mahjong

Prada mahjong szett

prada.com

A Prada csodálójának lenni annyit tesz, mint az egyik legkiválóbb olasz kézművesség ámulatába esni – kifutón és azontúl is. Tökéletes bizonyíték erre a márka mahjong készlete, ami rendkívül részletgazdag. A diszkrét logómegjelenítéssel ellátott Saffiano bőrtok mögött rejtőznek az akrilgyantából készült kis lapok. A kínai dominónak is nevezett játékot Kínában a mai napig használják arra, hogy felmérjék az üzleti partner eszességét.

Ár: ~ 2 370 ezer HUF

Az építőjáték

lego colosseum makett

lego.com

„Amíg a Colosseum áll, állni fog Róma, ha elpusztul, elpusztul Róma és a világ is”– írta Beda Venerabilis az építményről. Nos, néhány órányi munkával magunk is felépíthetjük a Colosseum mini makettjét a LEGO-nak köszönhetően. A 9036 darabból álló építőjáték természetesen kifejezetten felnőtteknek készült, ám ezzel garantáltan egy perc alatt visszahozhatjuk a gondtalan gyermekkor érzését.

Ár: ~ 210 ezer HUF

A dominó

Baccarat Jeux domino

harrods.com

Az elegancia nem lehet ellensége a szabadidős tevékenységnek! Ezt a tényt erősíti a Baccarat Jeux kollekciójának darabja is, ami garantáltat kiállja az idő próbáját. Az ókori Kínából származó játék a mai napig nagy népszerűségnek örvend a bárokban, a szalonokban és persze az úri klubokban is. A prémium minőségű dominót a holland Marcel Wanders tervezte: aranyozott fekete kristálylapok egy meseszép, fehér márványdobozban elhelyezve.

Ár: ~ 2 880 ezer HUF

A figyelmetekbe ajánljuk