Írtunk már arról, hogy a szocializáció ugyanolyan alapszükséglet, mint az étkezés, valamint arról is, hogy a magány megváltoztatja az emberi agyat. De mi igaz a magányos zseni mítoszából? Vajon a legnagyobb ötletek tényleg magányban születnek?


Az emberi fejlődés legfőbb motorja valójában az, hogy más emberektől, és más kultúráktól kölcsönzünk ötleteket. Steve Stuart-Williams pszichológia professzor ugyanis felhívja a figyelmet arra, hogy az új ötletek mindig a régi ötletek újrakombinálásából erednek.

A kultúra tulajdonképpen olyan remix, amiből a magányos farkasok táplálkoznak, majd hozzájárulnak az újrakeveréshez ötleteikkel ─ olvasható a Psychologytoday hasábjain.

Az új technológia születése például mindig magában foglalja a régi elemek újrahasznosítását. A gépkocsi a lovaskocsiból született, és noha nagy előrelépés volt az emberiség számára, mégis összegzi azokat az elemeket, amelyeket már ismertünk korábban. A magány tehát adhat teret és időt az ötletelésre, de az ötlet mindig az előttünk levők megismeréséből, a másokkal való beszélgetésekből, valamint a kultúra remixéből származik.

Friss

Több mint 50 éves rejtélyre derült fény a kaliforniai aszály miatt

A szárazság miatt egy repülőgépet találtak egy tó fenekén.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Több ezer kilométert hánykolódott az óceánon egy most célba ért palackposta

És már válaszoltak is rá.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A Louis Vuitton is csatlakozik az űrturizmushoz? – futurikus divatbemutatót tartottak

A vírusnak köszönhetően az idei nyár és a vele járó külföldi utazások sem történnek zökkenőmentesen. A Louis Vuitton házának kreatív igazgatója, Nicolas Ghesquière pedig éppen ezért gondolt arra, hogy az egzotikus tengerpartok helyett inkább az űrbe repíti az embereket.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk