Megtalálták Nagy-Britannia legrégebbi emberi maradványait is mellette. Az eszközök vizsgálata alapján az ember egyik elődje fejlettebb volt, mint azt legtöbben gondolnánk róla.Nagy-Britanniában, Sussexben több száz eszközt találtak, melyek nagyjából 500 ezer évesek lehetnek. Vagyis az ember és a neandervölgyi elődjéhez, a Heidelbergi emberhez tartozhattak ezek az eszközök. A maradványok alapján csontból készült késekkel lóra vadászhattak őseink.

A kutatóknak sikerült rekonstruálni a kőből készült eszközöket is, amivel a késeket csinálták. Ez azt bizonyítja, hogy a Heidelbergi ember elég intelligens volt, hogy rájöjjön, miképp képes jobban és gyorsabban eszközöket készíteni, ha ezek készítésére alkalmas más eszközöket készít – számoltak be róla a kutatók a BBC-nek.

Friss

Peruban nyert díjat Felméri Cecília filmje, a Spirál

Nem ez az első nemzetközi filmes díj, amit sikerült elnyernie a rendező lélektani krimijének.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ezért fáj annyira a visszautasítás

Előfordulhat, hogy nem kerültünk be az iskolai sportcsapatba, vagy épp szakítottak velünk. Ilyenkor nagyon fáj a visszautasítás érzése. Vajon miért?

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk