Megtalálták Nagy-Britannia legrégebbi emberi maradványait is mellette. Az eszközök vizsgálata alapján az ember egyik elődje fejlettebb volt, mint azt legtöbben gondolnánk róla.Nagy-Britanniában, Sussexben több száz eszközt találtak, melyek nagyjából 500 ezer évesek lehetnek. Vagyis az ember és a neandervölgyi elődjéhez, a Heidelbergi emberhez tartozhattak ezek az eszközök. A maradványok alapján csontból készült késekkel lóra vadászhattak őseink.

A kutatóknak sikerült rekonstruálni a kőből készült eszközöket is, amivel a késeket csinálták. Ez azt bizonyítja, hogy a Heidelbergi ember elég intelligens volt, hogy rájöjjön, miképp képes jobban és gyorsabban eszközöket készíteni, ha ezek készítésére alkalmas más eszközöket készít – számoltak be róla a kutatók a BBC-nek.

Friss

Getty Images Hungary

Na jó, de mi kell a tökéletes mézeskalácshoz?

Ha karácsony, akkor – a zserbó és bejgli mellett természetesen – mézeskalács. És persze, ahány ház, annyi szokás, de vajon létezik-e tökéletes recept? Vagy olyan, amelynek köszönhetően szinte azonnal puha lesz ez a „karácsonyízű" puszedli?

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A figyelmetekbe ajánljuk