A kutatások egyöntetűen azt mutatják ki, hogy a nullás vércsoporttal rendelkező emberekre kevésbé veszélyes a koronavírus.


v\u00e9rcsoport teszt tesztel\u00e9s

Unsplash/National Cancer Institute

Két, a héten publikált tanulmány is azt sugallja, hogy azoknál a betegeknél, akiknek vércsoportja ebbe a típusba tartozik, alacsonyabb a koronavírusra való hajlam, valamint kisebb a valószínűsége annak, hogy súlyosan megbetegednének.

Az egyik új tanulmány kifejezetten arra mutatott rá, hogy az O- vagy B-típusú vérrel rendelkező koronavírusos betegek kevesebb időt töltöttek intenzív osztályon, mint A- vagy AB-típusú társaik. Ritkábban volt szükségük lélegeztetésre és ritkábban torkollott veseelégtelenségbe a betegségük.

Ezek az új eredmények több kutatásban is visszatértek a nullás vércsoportú betegekről, egy tisztább képet alkotva egy adott koronavírus rizikófaktoráról. Egy kanadai kutatás pedig arra jutott hogy az nullás vagy B-típusú vérrel rendelkező betegek átlagosan 4,5 nappal kevesebbet töltöttek az intenzív osztályon, mint az A- vagy AB-típusú vérrel rendelkezők, adta hírül a ScienceAlert.

A figyelmetekbe ajánljuk