Kaytranada, Lizzo, A$P Rocky, Idles, Tyler The Creator, slowthai, Poppy, Denzel Curry, Billie Eilish, Charli XCX, Vampire Weekend, Rico Nasty, Childish Gambino
Sándor Emese
Kaytranada, Lizzo, A$P Rocky, Idles, Tyler The Creator, slowthai, Poppy, Denzel Curry, Billie Eilish, Charli XCX, Vampire Weekend, Rico Nasty, Childish Gambino

Ez történt zenei fronton az elmúlt két hétben

Manapság minden egyes héten követhetetlenül sok zene jelenik meg világszerte. Éppen ezért próbálunk segíteni az eligazodásban: minden héten összegyűjtjük az előző hét legérdekesebb megjelenéseit, hogy mindig képben lehess!

Mivel a húsvétot kihagytuk, ezért ezen a héten két hét zenei történéseit gyűjtjük össze, pótolva az ünnep miatti elmaradásunkat.

Az elmúlt két hét lemeze: BROCKHAMPTON - ROADRUNNER: NEW LIGHT, NEW MACHINE

A világ legjobb boybandje tőlük szokatlan két éves szünetet követően kiadták új albumukat, ami egyben az utolsó előtti is, még idén közösen kiadnak egy utolsót, aztán feloszlatják magukat. A Roadrunner leginkább a Technical Difficulties hangzását polírozza tovább, ahogy várható volt, sőt némelyik dal végül új formájában a lemezen is végezte. Sőt az évek óta belengetett Bankroll is megtalálható rajta.A BROCKHAMPTON pedig ha már búcsúzik az elkerülhetetlen szólókarrierek után, akkor látványosra tervezte a búcsút. Korábban nem sűrűn kollaboráltak dalaikon más előadókkal, ami érthető volt, hisz vannak vagy tizenhárman. Most viszont valóságos sztárparádét kapunk, feltűnik például az albumon Danny Brown, Shawn Mendes, A$AP Rocky, A$AP Ferg és JPEGMAFIA és Charlie Wilson is többek között.

Ezeket a lemezeket is csekkold!

Miguel kiadta régi Art Dealer Chic című EP-szériájának három korábban megjelent, de streamingre soha fel nem került darabját, egyúttal pedig egy újabb EP-vel bővítette a szériát. Négy új dal hallható rajta, ebből az egyik a már megjelent Funeral.Új albummal jelentkezett továbbá a játékos kísérletező elektronikában utazó Iglooghost is.Szintén EP-vel jelentkezett Tommy Cash, Észtország fura fenegyereke is.


Továbbá kiadta bemutatkozóanyagát a Charli XCX által gründölt csajbanda, a Nasty Cherry, akikről Netflix-dokumentumfilm is készült.


Emellett a BROCKHAMPTON vonalán mozgó AG Club is kiadott egy új anyagot, aminek korábban már válogattunk az újzenés playlistünkre.


Az elmúlt két hét dala: Tkay Maidza - Syrup

Nemrég a zimbabwéi születésű, Ausztráliában felnőtt zenész Pixies-feldolgozását választottuk a hét legjobbjának, nem sokkal azután pedig kénytelen vagyunk ismét az ő számát választani, ám ezúttal két hét terméséből.

Tkay Maidza tavalyi fantasztikus EP-je után, amit 2020 egyik legjobbjának választottunk, azóta pedig már ki is adta közelgő nagylemezének második kislemezét, ami alapján csupa jót várunk az albumtól. Az alap viszonylag egyszerű, de tökéletesen megválogatott elemekből áll. Az a torz basszus valósággal az ember arcába robban, Maidza pedig magabiztos vagánysággal rappel.

Ezeket se hagyd ki!

Tierra Whack dalt írt a Legonak, Olivia Rodrigo új száma jobb, mint a TikTokon nagyot futó, számára a hírnevet meghozó előző, St. Vincent pedig újabb ízelítőt adott közelgő új lemezéről. Doja Cat pedig SZA-val énekelt duót.

23 új dallal bővült a Hamu és Gyémánt idei új zenés lejátszási listája, ajánljuk figyelmedbe!


A figyelmetekbe ajánljuk