Jada Pinkett Smith és Will Smith
Getty Images

Válságstábot alkalmaznak majd az idei Oscaron Will Smith pofonja miatt

Az idei Oscar-gálán egy válságstábot fognak alkalmazni, melyet a tavalyi Will Smith-pofonra való válaszként érdemes értékelni.


Bill Kramer, az Akadémia vezérigazgatója a Time magazinnak elmondta, hogy az új egység „sok forgatókönyvet lefuttatott", annak érdekében, hogy mindenre felkészüljenek.

Érdemes pár szóban összefoglalni a tavalyi incidenst: Smith megpofozta Chris Rockot, miután az viccet csinált a színész felesége, Jada Pinkett Smith alopecia nevű betegség miatti kopaszságából.

Az incidens ellenére Smith ott maradt a ceremónián, és később átvette a legjobb színész Oscar-díját a Richárd királyban nyújtott alakításáért.

Ez is érdekelhet: Inkább köszönték volna csak meg: minden idők legkínosabb Oscar-beszédei

Janet Yang akadémiai elnök korábban azt nyilatkozta, hogy a Smith és Rock verekedésére adott válasz nem volt elég gyors.

Bár Smith később kilépett az Akadémiából, még több napba telt, mire a szervezet döntést hozott a tagságáról. Végül 10 évre kitiltották az Oscar-gáláról és más akadémiai rendezvényekről.

Kramer elmondta, hogy az új csapat „nagyon gyorsan" össze tud majd ülni, hogy még a show estéjén választ tudjon adni az esetleges kellemetlenségekre.

Arra a kérdésre, hogy az idei, március 12-én megrendezésre kerülő ceremónián képesek lesznek-e reagálni a „nem várt meglepetésekre", Kramer azt mondta, hogy Jimmy Kimmel műsorvezető jelenléte eleve egyfajta garanciát jelent.

Kramer ezután hozzátette, úgy érzi, hogy a közönség „biztonságban érzi magát Kimmel jelenléte miatt”.

Fontos megjegyezni, hogy 2017-ben Jimmy Kimmel mentette meg az Oscar-gálát, miután a La La Landet tévesen a legjobb film győzteseként hirdették ki.

Forrás: BBC

A figyelmetekbe ajánljuk