will smith oscar 2022

A gáláról kitiltották, de vajon az Oscar-díját is elveszik Will Smith-től?

Az Akadémia tíz évre eltiltotta Will Smitht az Oscar-gálán való részvételtől, miután a színész felpofozta Chris Rockot a 94. Oscar-díj-átadón. A döntést egy héttel azután hozták meg, hogy Smith kilépett a Filmakadémia tagjai közül, most pedig akár a díját is visszavehetik?



Alig néhány héttel a 94. Oscar-gála után még mindig folynak a tárgyalások Will Smith ügyéről. A testület 54 tagból áll, amely 25 női és 29 férfi között oszlik meg. De a csoport állítólag megosztott abban a kérdésben, hogy visszavegyék-e a legjobb színésznek járó díját, amit a Richárd királyban nyújtott alakításáért kapott.

Egy forrás a The Sunnak így nyilatkozott:

Az elmúlt tíz napban legalább két különböző Zoom és konferenciahívás tartottak különböző tagokkal és konkrét kormányzókkal. A hét elején döntöttek úgy, hogy Will lemondása nyomán felgyorsítják a meghallgatást, és a beszélgetés során pedig egyértelmű volt, hogy a döntés a végsőkig fog tartani.

Tekintettel azonban arra, hogy az elítélt szexuális ragadozó Harvey Weinsteint és a szökésben lévő gyermekerőszakoló Roman Polanskit nem fosztották meg a díjaiktól, az általános konszenzus szerint őrültség és aljas képmutatás lenne most ilyen álláspontot képviselni.

(Marie Claire)

A figyelmetekbe ajánljuk