Will Smith

Will Smith

Az Amerikai Filmakadémia vizsgálatot indít Will Smith ellen

Valószínűleg megtarthatja az Oscarját, de lehet, hogy felfüggesztik az akadémiai tagságát.


Az Akadémia újabb közleményt adott ki Will Smith pofozkodós incidense miatt, amiben amellett, hogy újra elhatárolódnak a történtektől, egyúttal azt is bejelentették, hogy vizsgálatot indítanak a sztár ellen. Egyúttal pedig utána néznek annak is, hogy milyen következményekkel járhat a friss Oscar-díjas élő adásban rögtönzött lengőmaflása, lehet-e valamilyen módon büntetni érte.

Íme az Akadémia közleménye:

Az Akadémia elítéli Mr. Smith tegnap esti fellépésén elkövetett cselekedeteit. Hivatalosan is hivatalos vizsgálatot indítottunk az incidenssel kapcsolatban, és további intézkedéseket és következményeket fogunk vizsgálni az alapszabályzatunkkal, a magatartási normáinkkal és a kaliforniai törvényekkel összhangban.

A kérdés valószínűleg az első számú téma lesz az Akadémia igazgatótanácsának e heti ülésén. Ez a vizsgálat azt eredményezheti, hogy Smith-t kirúgják az AMPAS-ból, vagy valamilyen felfüggesztést kaphat a szervezettől és annak rendezvényeitől, beleértve a jövő évi Oscar-gálát is. Függetlenül attól, hogy a felülvizsgálat hogyan végződik, a Deadline forrásai szerint nincs esély arra, hogy Smith-t arra kérjék, hogy adja vissza a Richard királyért kapott legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díját.

Bár Chris Rock elutasította, hogy feljelentést tegyen az LAPD-nél, a Fargo sztárjának valójában hat hónapja van arra, hogy meggondolja magát. A kaliforniai törvények szerint egy olyan támadásért, mint amit Smith követett el Rock ellen, legfeljebb hat hónap bötön játrhat, és 100 ezer dolláros pénzbírsággal sújtható. Mivel Rock egyelőre nem tett rendőrségi feljelentést, nem valószínű, hogy az Akadémia ilyen jogi lépéseket tehetne Smith ellen, bár valószínűleg ez is a témák között lesz a csoport közelgő elnökségi ülésén.

(Forrás: Deadline)


A figyelmetekbe ajánljuk