will smith GIF by 20th Century Fox Home Entertainment

A függetlenség napja: a stúdió nem akarta Will Smith-t eredetileg

Dean Devlin producer és Roland Emmerich rendező ultimátumjának köszönhető, hogy ő lett a főszereplő, a bevételek őket igazolták.


Will Smith karrierje 1996-ban teljesen megváltozott. Addig a pontig ő volt Will Smith, a népszerű rapper és tehetséges sitcom színész, aki a Bad Boys sikerével már a moziba is betette a lábát. Aztán kijött A függetlenség napja, onnantól pedig Will Smith már az abszolút világsztár volt, aki képes a hátán is elvinni egy blockbustert. A neve garancia lett a sikerre.

A Hollywood Reporter most egy cikkben ásott vissza a A függetlenség napja alkotóival, hogyan is készült a film, amiből számtalan érdekes dolog kiderült. Például Bill Pullman híres beszédéről azt gondolták, hogy írnak végül egy jobbat majd a jelenethez, de végül az maradt benne, amit eredetileg felvettek. Továbbá az alkotóknak harcolniuk kellett azért, hogy a Fehér Ház felrobbantása szerepeljen az előzetesben, ami a legtöbb embernek eladta egyből a filmet.

De a legérdekesebb, hogy a stúdió nagyon nem akarta a főszerepre Will Smith-t. Mint a film producere, Dean Devlin elmondta, azt gondolták, hogy ha egy fekete főszereplője lesz a filmnek, akkor a nemzetközi piacon óriásit fog bukni. Devlin és a film rendezője, Roland Emmerich viszont bizott Smith karizmájában. Olyannyira, hogy ultimátumot adtak a 20th Century Foxnak, hogy ha nem Smith-szel csinálhatják meg, akkor átviszik a projektet a Universalhoz, ami érdeklődött a projekt iránt. Ma már elképzelhetetlen lenne Smith nélkül és a film hatalmas kasszasiker lett világszerte.


A figyelmetekbe ajánljuk