Rupert Grint.

Az elmúlt hónapokban számos olyan híresség tűnt fel a mozivásznon, aki néhány éve – vagy akár néhány évtizede – valóságos szupersztárnak számított, ám az elmúlt esztendőkben kevesebbet lehetett hallani róla. Most azonban újra eljöhet az ő idejük! Az alábbi cikkben ennek apropóján 5 olyan színészt sorolunk fel, aki 2023-ban visszatért a reflektorfénybe.


Rupert Grint

A Harry Potter-filmsorozat egyértelműen a 2000-es évek egyik legnagyobb durranása volt, a mozik főszereplőit, Daniel Radcliffe-et, Emma Watsont és Rupert Grintet pedig a világ minden pontján megismerték.

A J.K. Rowling művei alapján készült moziszéria azonban 2011-ben a végéhez ért, és Watsonéknak új kihívások után kellett néznie. Radcliffe azóta is rendszeresen szerepel filmekben, Watson pedig többek között a Disney élőszereplő Szépség és a szörnyeteg feldolgozásában játszotta el a főszerepet.

Grintről azonban jóval kevesebbet lehetett hallani az elmúlt esztendők során. A Ron Weasley-t alakító színész 2015-től egészen 2023-ig nem is szerepelt semmilyen nagyjátékfilmben, és ezalatt a 8 év alatt csupán néhány TV-s produkcióban tűnt fel.

Idén azonban visszatért a mozivászonra, ráadásul egy nem is akármilyen produkcióban: a legendás M. Night Shyamalan legújabb filmjében, a Kopogás a kunyhóban című horrorjában játszotta el az egyik főszerepet, a mostanában nagyot futó Dave Bautista oldalán – írja a Looper.

Ez is érdekelhet: Felesleges pénzkidobás – gondolta a Harry Potter-filmekről a mozi egyik sztárja

Chris Tucker

Chris Tuckert az emberek jelentős része minden bizonnyal a Csúcsformában-filmekből, illetve az Ötödik elemből ismerik. Külön érdekesség, hogy a ’90-es években sokaknak úgy tűnhetett, hogy még a csapból is a színész-humorista folyik, azonban Tucker egész karrierje során összesen 14 egész estés moziban szerepelt.

A stand up comedy miatt ismertté vált előadó ugyan számos különböző projekttel volt elfoglalva, de az elmúlt évtizedben mindössze egy filmben szerepelt.

2023-ban azonban végre összejött a nagy visszatérés, ráadásul a Nike egyik vezetőjét, Howard White-ot formálta meg az Air című életrajzi filmben, amely Michael Jordan rendkívül sikeres tornacipőcsaládjának történetéről szól.

Matthew Broderick

A ’80-as évek egyik nagy felfedezettjére, Matthew Broderickre mindig is jellemző volt, hogy pár évre eltűnik, aztán valamilyen nagy durranással visszakerül a köztudatba.

Ezt a „mutatványt” a 2000-es évekig számtalanszor eljátszotta, azonban az új évezredben már kevésbé sikerült jelentős szerepeket bezsebelnie. Ettől függetlenül a különböző Broadway-darabokban továbbra is komoly sikereket aratott.

Broderick szempontjából azonban a 2023-as év idáig kifejezetten biztatónak tűnik, ugyanis feltűnt az egészen jó kritikákat kapó Barátnőt felveszünk című vígjátékban, illetve eljátszhatta a főszerepet a Netflix A gyilkos csodaszer című limitált sorozatában, ami az OxyContin nevű gyógyszerről szól.

Michael Cera

Michael Cera a 2000-es évek egyik legünnepeltebb tinisztárja volt, olyan sikerprodukciókban tűnt fel, mint például a Superbad. A legnagyobb dobása azonban egyértelműen a 2010-es Scott Pilgrim a világ ellen című mozi volt, amire sokak a mai napig egyfajta kultfilmként hivatkoznak.

A 2010-es években azonban kifejezetten keveset lehetett hallani Ceráról és az alakításairól, nemrég viszont eljátszhatta a 2023-as év legnagyobb sikerfilmjének, aBarbie-nak az egyik legviccesebb szerepét.

Ő alakította ugyanis Allant, az elfeledett fiúbabát, akivel az ég világon senki nem foglalkozott. Cera emellett a Netflix Fekete tükör című sorozatában is feltűnt, és a hírek szerint a nemsokára megjelenő, Steven Soderbergh által jegyzett Command Z című sci-fi minisorozatban is tiszteletét teszi majd.

Jackie Chan

Jackie Chanről nem túlzás azt állítani, hogy egy igazi legenda. A korai harcművészfilmektől kezdve, az olyan sikerprodukciókig, mint a már említett Csúcsformában, Chan számtalanszor bizonyította már, hogy igenis helye van a legnagyobb sztárok között.

2018-ban azonban mégis bejelentette, hogy visszavonul, a döntés mögött sokak szerint pedig az állhatott, hogy megunta a rengeteg, angol tudásával kapcsolatos kritikát.

Öt évvel később azonban Chen óriási meglepetést okozott, amikor feltűnt John Cena oldalán a Kimenekítési projekt című Netflix-filmben, sőt, nemsokára részt vesz majd a Csúcsformában és a Kung Fu Panda 4. részében is.

A figyelmetekbe ajánljuk