Harry Potter 8.
Warner Bros.

Felesleges pénzkidobás – gondolta a Harry Potter-filmekről a mozi egyik sztárja

Könnyen gondolhatnánk, hogy Harry Potter varázsvilága a színészeket is magába szippantotta, az egyik szereplő azonban még a forgatás közben küldte el melegebb éghajlatra a produkciót és a brit filmipart.


Bár a Harry Potter-filmek utolsó részét már több mint egy évtizeddel ezelőtt mutatták be, néhány kivételt leszámítva azonban az egykori színészek jelentős része még mindig dicsérő szavakkal emlékszik vissza a forgatásokra – mondjuk J. K. Rowlingról már korántsem áradoznak ennyit.

A Slash Film nemrégiben viszont előkeresett egy 2009-es interjút, amiben a 2017-ben elhunyt Sir John Hurt – aki a pálcaárus Garrick Ollivandert alakította – érdekes kritikát fogalmazott meg a film kapcsán.

Ez is érdekelhet: Teszlek süveget fel! – érdekességek a 20 éves Harry Potter és a bölcsek kövéről

Warner Bros.

A színész kifejtette, sajnálja, hogy nemsokára vége a Harry Potter-filmeknek, ez ugyanis nagy csapás a brit filmiparnak, valamint a benne dolgozó embereknek egyaránt. Hurt egyúttal felszólította az akkori a helyi kulturális tárcát, hogy fektessen be sokkal több pénzt a közepes költségvetésű brit filmekbe, ugyanis szerinte nemcsak HP-típusú blockbustereket kell támogatni.

Hurt azonban nem állt meg itt és J.K Rowling varázsvilágának is odamondott egyet.

A színész szerint ugyanis hazudik magának az, aki azt állítja, hogy a Harry Potter-filmek a brit filmiparhoz tartoznak. Hurt szerint ugyanis – annak ellenére, hogy a filmeket az Egyesült Királyságban forgatták, valamint szereplői szinte mind brit állampolgárok – nagyonis hollywoodi produkciókról van szó.

Az egykori legendának a fölöslegesen elköltött pénz is bökte az orrát.

Érdekes látni, hogy mennyi pénzt költenek a Harry Potterre. Ez tényleg elég abszurd. Ez ugyanolyan, mint Hollywood. Körülnézek, és ott van három jelmez, amelyek közül egyiket sem valószínű, hogy felveszik, ráadásul mind egymás másolatai. Ez a felesleges pénzkidobás egyszerűen az őrületbe kerget

– mondta.

Reméljük, az HBO megújuló streamingplatformjára érkező Harry Potter-sorozattal kapcsolatban már nem lesznek ilyen vélemények.

A figyelmetekbe ajánljuk