Vilmos herceg
Getty Images
Diána útját járja – Vilmos herceg egy új programmal milliók életét mentheti meg

Minden törekvés ellenére Vilmos nem akar testvérével kibékülni

Úgy tűnik, a kezdeti próbálkozások ellenére Vilmos nem hajlandó kibékülni Harryvel.

Mint ahogy azt már megírtuk, Katalin egyértelműen kifejezte: sosem fog tudni megbocsátani Meghan Marklenek azokért a vádakért, melyekkel a sussexi hercegné megtámadta őt és férjét.

Feleségével ellentétben azonban eddig úgy tűnt, Vilmos hajlandó lenne békét kötni testvérével. A pletykák szerint a koronavárományos herceg, Harry és Károly király szeptemberben találkozott volna egy „béketárgyalásra”, ám a bennfentes forrás szerint erre nincsen esély.

Károly sem Harryvel, sem Vilmossal nem fog találkozni.Vilmos úgy érzi, Harry teljesen elárulta őt azzal, amit könyvében, illetve amit a Netflixen mondott róla

– mondta el a forrás (Vilmos herceg egyik barátja) a The Daily Beastnek.

Fiatalságuk alatt nagyon közel álltak egymáshoz, ezért is ennyire fájdalmas Vilmos hercegnek az egész ügy. De végül is, mit tehet? Nézz csak rá a Spare-re. Ez a könyv szó szerint Vilmos legrosszabb rémálma és abszolút sérti a magánéletét. Ezen felül Harry azt is kritizálta, ahogyan Katalinnal nevelik gyermekeiket. Elképesztően szomorú ez az egész. Szerintem érthető, hogy jelen pillanatban Vilmos még mindig túlságosan undorodik attól, amit testvére csinált.

– folytatta a sussexi herceg barátja.

Ez is tetszhet: György herceg már most sokkal komolyabban veszi királyi teendőit, mint Harry herceg

Vilmos és Harry kapcsolata egyébként folyamatosan romlik azóta, mióta a herceg feleségével Kaliforniába költözött. Azonban a helyzet sokkal rosszabbá vált azt követően, hogy a pár interjút adott Oprah Winfreynek, majd pedig még jobban fokozódott a Netflix-dokumentumfilm debütálása után. Az utolsó tőrdöfést pedig Harry 2023 januárjában megjelent memoárja jelentette – írja a MarieClaire.

A könyvben a sussexi herceg ősellenségének nevezi Vilmost és részletezi kettejük kapcsolatát – megemlítve azt az incidenst is, amikor Harry szerint Vilmos megtámadta őt egy Meghant érintő vita után.

Egy névtelen forrás szerint Károly király szeptember közepén érkezik vissza Balmoralból, ami pont egybeesik Harry düsseldorfi utazásának végével. (Harry egyébként az általa alapított Invictus Games miatt látogat a városba.)

Károly végül átszervezte franciaországi látogatását, melyet így szeptember 20-án fog megtenni. Emiatt lenne pár napja Londonban arra, hogy találkozzon fiával.

Tehát lehetséges, hogy ugyan Vilmos nélkül, de Károly mégis találkozik majd Harryvel.


A figyelmetekbe ajánljuk