Kaytranada, Lizzo, A$AP Rocky, Denzel Curry, Idles, Tyles The Creator, Slowthai, Poppy, Charli XCX, Billie Eilish, Mitski, Vampire Weekend, Rico Nasty, Childish Gambino

Manapság minden egyes héten követhetetlenül sok zene jelenik meg világszerte. Éppen ezért próbálunk segíteni az eligazodásban: minden héten összegyűjtjük az előző hét legérdekesebb megjelenéseit, hogy mindig képben lehess!


A hét lemeze: Idles - Ultra Mono

A brit punkok új lemezükön is megnyerő nyíltsággal és egyértelműséggel ordítanak az arcunkba politikai rigmusokat, nyers hangzással szítva a munkásosztály jogos dühét. Szinte végigrobog az album iszonyatos tempóban, amikor pedig végre lelassít az utolsó előtti A Hymnnél, hogy kifújhassuk magunkat, akkor olyan érzelmi mélyütést kapunk a legboldogabb pillanatainkat is végigkísérő keserű bizonytalanságainkról, amitől zokogni lenne kedve az embernekegy koszos kocsmában.

Az Idles új lemeze talán egyszerűbb, kompaktabb és kvázi kommerszebb. Ezeket a dalokat már érezhetően stadionokra tervezték a kis pincéket és pubokat szép lassan teljesen kinővő angolok. Ugyanakkor olyan új közreműködők révén, mint Kenny Beats (főleg hip-hop) producer, a The Bad Seeds Warren Ellise, vagy éppen a Savages Jehnny Beth-je, sikerül kellően sok érdekes újítást vinni bele ahhoz, hogy ne érződjön kicsit sem a rádiókat cinikusan megcélzó önismétlésnek.


Ezeket a lemezeket is csekkold!

Az azt megelőző hét szegényesebb felhozatala után ez a hét valósággal elárasztott új kiadványokkal, a bőség zavarával küzdhettünk. Megjelent például az Arcade Fire tagjának, Will Butlernek a második szólólemeze. Ha csak fele olyan jó lesz, mint az előző, máris nyertünk

.


Oneohtrix Point Never az utóbbi években elfoglalt volt a Csiszolatlan gyémánt filmzenéjével és a filmben feltűnő The Weeknd idei új albumával. Október végére viszont ígér egy új lemezt is, kedvcsinálóként pedig kaptunk egy három dalos új EP-t, ami alapján nem jöhet elég gyorsan.A Surfer Blood nagyon termékeny idén, kaptunk tőlük egy új EP-t már, megjelent a 10 éves első lemezük különleges kiadása. Most a kerek évfordulót egy új stúdiólemezzel is megünnepelték, az első rendes, új és saját dalokat tartalmazóval a 2017-es Snowdonia óta.


Az Earthgang és JID által fémjelzett, főleg J.Cole Dreamville labeljének tagjaiból álló szupergroup új lemezén gospellel próbál átvágni 2020 káoszán, némi soulos megnyugvást kínálva vallásos témákon keresztül, déli hip-hop és RNB laza elegyével.


Joji pár év alatt sikeresen átbrandingelte magát vicces-bizarr YouTube-jelenségből (Filthy Frank) szomorú alt-RNB énekessé. Második nagylemeze hosszabb és grandiózusabb, a közreműködők olyan széles skálájával, mint Diplo, Lil Yachty, Omar Apollo, Yves Tumor, vagy éppen Kenny Beats.


A$AP Ferg tavalyi kiváló anyaga idén folytatást kapott nagy nevek (Nicki Minaj, Lil Wayne, Diddy, Tyga) és friss arcok (Fivio Foreign, Mulatto, MadeinTYO) nagyjából egyenlő arányú közreműködésével.


Sufjan Stevens új lemezén folkos hangzását elektronikusabbra cserélte, a The Age of Adzt idézve. A poposabb megoldásokért a hosszú dalok következtében másfél órás albumhosszal kompenzál. Így nem egy könnyed gyors hallgatnivaló.


A klasszikusabb hip-hop rajongóinak is kínált valamit az elmúlt hét. Action Bronson új albuma viszont hangminták terén olyan széles skálán mozog, hogy találhatunk orosz funktól, francia filmzenén át, egészen a reggae-ig mindenféle érdekes hangzást, amik a modern fül számára is érdekessé teszik a rapper új nagylemezét.


Left at London két évvel ezelőtti EP-je folytatást kapott, a dalok egy részét ugyanakkor hallhattuk korábban, némelyiket ajánlottuk is cikksorozatunkban. Komoly változás az előző lemez gitáralapúbb hangzásával szemben, hogy az új anyagon sokkal többet kísérletezik hyperpopos megoldásokkal az először vicces videóival ismerté váló Nat Puff.


Tim Heideckert elsősorban a Tim & Eric komikusduó egyik feleként ismerhetjük a szürrealista-abszurdista humor pionírjaként, egy ideje viszont zenél is. Új lemezéhez pedig olyan segítőket nyert meg magának, mint Weyes Blood vagy a The Lemon Twigs.


De ha veteránabb folk-rockos albumra vágyunk, akkor múlt héten váratlanul a Fleet Foxes is előállt negyedik lemezével, nagyon erős kritikai visszhanggal övezve. Szóval nem nagyon lehet vele mellényúlni.


A 18venot ajánlottuk korábban már cikksorozatunkban. Az izgalmas kislemezek és egy egész meggyőző EP után most megérkezett a bemutatkozó albuma is, ami az előzmények fényében az egyik legizgalmasabb debüt.


A hét dala: clipping. (feat. Cam & China) - '96 Neve Campbell

Előző horror témájú albumuk után idén Halloweenre is készül egy hasonlóval a Daveed Diggs (Hamilton, Snowpiercer) fémjelezte clipping. Az experimentális hip-hop trió új kislemeze a slashereket túlélő utolsó lány karaktertípúsáról, pontosabban annak önreflexívebb és kevésbé kiszolgáltatott archetípusáról szól, mint Neve Campbell hőse a Sikoly-szériában. Éppen ezért a középpontban a Cam & China rapperduó van.

Ezeket a dalokat is érdemes hallgatni!

Az előző hét főleg a lemezekről szól, de azért több kiváló kislemezt is kaptunk. Kylie Minogue folytatja visszatalálását a country-s kitérő után a diszkóba, Lykke Li szomorú feldolgozást készített az I Will Survive-ból, Bree Runway új punkos száma után pedig nem győzzük várni a remélhetőleg már utón levő bemutatkozólemezét. Travis Scott új dalához Young Thugot és M.I.A.-t nyerte meg közreműködőként, Dorian Electra pedig új, az internet erőlködő trolljairól szóló számához azok egyik korai áldozatát, a Friday-jel internethíressé vált Rebecca Blacket húzta be.

11 új dallal frissült a Hamu és Gyémánt új zenés lejátszási listája, ajánljuk figyelmedbe!A figyelmetekbe ajánljuk