női lábak állnak ki a vízből ugrás közben
Fotó: Elise Wilcox / unsplash

​Kövesd ezt a 7 lépést a tökéletes nyári lábakhoz!

A magasra szökő hőmérséklettel együtt a lábak is előbukkannak a rövid, lenge ruhadarabok alól, a strandról már nem is beszélve. Íme egy útmutató, amivel felkészítheted a lábaid a nyárra!


Kate Shapland lábszakértő, a Legology − a cellulitisz és a nehéz lábak ellen kifejlesztett, nagy teljesítményű szépségápolási márka − megalkotójának és a brit Marie Claire cikkének segítségével összeállítottunk egy egyszerű 7 lépéses módszert, hogy a nyári napsütéses napokon se érjen téged baj a lábaidat illetően.

​1. lépés: Hámlasztás

A lábak a téli hónapok után általában szárazak és fakók. Az első lépés tehát az elhalt bőr eltávolítása. Ez nem csak sima felületet teremt, de segít felpezsdíteni a vérkeringést és megszabadulni a fakóságtól, az elhalt bőr ugyanis nem tudja visszatükrözni a fényt.

Szükséged van egy energiapufferre − valami szuper-ropogós radírra, ami tápanyagokban gazdag véráramot küld a bőr felszínére, tónust, rugalmasságot és színt adva neki.

​2. lépés: Száraz testkefe

f\u00f6ld\u00f6n \u00fcl\u0151 n\u0151 sz\u00e9p l\u00e1bakkal

Fotó: Apostolos Vamvouras / unsplash

A testkefe az egyik legjobb módja a rettegett narancsbőr kezelésének és eltüntetésének.

A bokától felfelé, a szív irányába gyors mozdulatokkal végzett kefélés fokozza a vérkeringést és segíti a nyirokelvezetést. A megrekedt folyadék kiemeli a narancsbőrt és nehezíti a lábakat, de napi kétszeri kezeléssel csökkentheted a folyadék visszatartását, így a méreganyagok elvezetődnek.

​3. lépés: Hidratáló krém

Ha sima és rugalmas lábakat szeretnél, hidratálnod kell, méghozzá rendszeresen. Ezt a lépést nem érdemes kihagyni.

Kerüld az olajokat, mert megülnek a bőr tetején, nem szívódnak be, és ez nem túl előnyös. A teljes fényesség hordószerű lábakat ad, mint ahogy a szájfény volument nyújt az ajkaknak.

​4. lépés: Szőrtelenítés

A szőrtelenítéssel kapcsolatban az ember jellemzően valamelyik tábor egyikébe tartozik: lézer, epilálás, gyantázás vagy borotválás. A lézer drága, az epilálás egy középkori kínzási technikához hasonlít, a gyantázás csak magas a fájdalomküszöbbel bírható. Marad a borotválkozás, ami egyszerű, fájdalommentes és megfizethető.

Az eldobható műanyag borotva helyett használj cserélhető pengéket a fenntarthatóság kedvéért!

​5. lépés: Testkezelés

strandon \u00fcl\u0151 n\u0151 napbarn\u00edtott l\u00e1bai

Fotó: Apostolos Vamvouras / unsplash

A cellulitisz nem tart örökké, állítja Martine de Richeville, a Remodelage testkezelés megalkotója, ami segít a méregtelenítésben és a feszesítésben. Ez egy mélyszövetimasszázs-technika, kezelés közben nagyon fáj.

De a masszázsnak le kell jutnia az alsóbb szintekre, hogy elérje a zsírlerakódásokat. Ezzel teszi lehetővé a terület jobb keringését, ami csökkenti a szövetekben lévő felesleges zsírt. Nem csak a sziluettet tónusosítja, hanem segít kiöblíteni a méreganyagokat is, így az emésztésed is javul.

​6. lépés: Gyakorlás

Semmi sem készíti fel jobban a lábad a nyárra, mint a testmozgás. Állj fel és sétálj át az irodán, lépcsőzz futás közben, csinálj kézenállást − bármit, ami elősegíti a keringést és fenntartja az áramlást.

Míg egy HIIT-edzés vagy egy spinningóra zseniális teljes testet átmozgató program, ma már egyre több olyan óra van, ami kifejezetten a tónusnövelést célozza. Ilyen például a Barre edzés, ami a hagyományos balettpozíciókat a Pilates ismétlődő mozdulataival kombinálja.

​7. lépés: Önbarnítás

Az egyik legnagyobb hiba, amit a nők nyáron elkövetnek a lábukkal kapcsolatban, az a túl sötét önbarnítás.

Még ha a legjobb barnítót használod is, akkor is hihetetlenül finoman vidd fel! Koncentrálj inkább a lábadon lévő tökéletlenségek elmosására és legyen a célod a napcsókolta árnyalat, ne a teljes trópusi barnaság!

Ezt az útmutatót követve a lábad tuti felkészül a nyárra. Hajrá, kezdd az első lépéssel!


A figyelmetekbe ajánljuk