Titanic az indulása előtt
Fotó: Profimédia

A Titanic postásának zsebórája most több százezer dollárért kelt el

Megállt az idő, amikor Oscar Woody, az RMS Titanic fedélzetén dolgozó postai alkalmazott 1912-ben a szerencsétlenül járt hajó fedélzetén odaveszett.


Száztíz évvel később a legénységi tag holttestén talált aranyozott zsebóra 116 ezer dollárért (45,5 millió forint) kelt el. Az időmérő utoljára 1912. április 15-én, a végzetes reggelen ketyegett, amikor a Titanic az Egyesült Királyságból New Yorkba tartó első útja során jéghegynek ütközött.

Ez is érdekelhet: Mi történt a Titanicon elhunyt emberek testével?

A BBC szerint miután a régi órát kiemelték az óceánból, a következő hónapban vissza is került a postás feleségéhez, Leilához.

A Devizesben működő Henry Aldridge & Sons most árverésre bocsátotta a zsebórát, amelynek képernyője összetört, perc- és másodpercmutatója pedig hiányzik. Annak ellenére, hogy több mint egy évszázados, a négyes és ötös számok között egy mutató halvány lenyomata még látható.

Ha tovább olvasnál: Elképesztő felvétel! Soha nem láttuk még ilyen jó minőségben a Titanicot

Oscar Woody portr\u00e9ja

Fotó: Profimédia

Woody úr postamesterként szolgált a Titanicon, egyike volt a 1520 fős személyzetnek, akikkel együtt odaveszett a végzetes napon. A 44. születésnapját is a hajó fedélzetén ünnepelte.

A Henry Aldridge & Son aukciósház jól ismert a Titanicról származó emléktárgyak értékesítéséről. Közel 60 ezer dollárért (23,5 millió forint) adtak el egy, a White Star Line levélpapírjára nyomtatott első osztályú étlapot, George Brereton hivatásos szerencsejátékos első osztályú utaslistája pedig több mint 48 ezer dollárért (közel 19 millió forint) kelt el.

Andrew Aldridge, a Henry Aldridge & Son negyedik generációs árverezője elmondta:

Már most jelentős érdeklődés mutatkozik ez iránt a tárgy iránt. Valószínűleg ez az egyik legikonikusabb és legfontosabb Titanic-emléktárgy, amelyet az utóbbi években árverésre bocsátottak. Ez az idő mikrokozmosza. Amikor az óra meghalt, a hajó is meghalt. Egy élet végét jelzi.

Forrás: Luxury Launches


A figyelmetekbe ajánljuk