Timothée Chalamet az A Complete Unknownban
Fotó: IMDb

Itt az első előzetes Timothée Chalamet Bob Dylan-filmjéhez

Kevés hollywoodi színész ért el komolyabb sikert az elmúlt évtizedben, mint Timothée Chalamet. A színész a teljes ismeretlenségből mára a Dűneszupersztárjává vált, és a rajongók mellett a kritikusok is igen jó véleménnyel vannak a munkájáról. Legújabb projektjében, az A Complete Unknownban a legendás Bob Dylant formálja meg.


A James Mangold által rendezett film Bob Dylant karrierje korai szakaszában, New Yorkban mutatja be. A frissen megjelent teaserben az énekes-dalszerző leghíresebb törzshelyei, egyebek között a Cafe Wha?, a Gaslight és a Chelsea Hotel is láthatóak.

Amellett, hogy végre szemtanúi lehetünk Chalamet átalakulásának, hallhatjuk is, ahogy Dylan egyik legnagyobb slágerét, az A Hard Rain's Gonna Fallt énekli és gitározza.

A filmben Edward Norton mint Pete Seeger, Elle Fanning mint Sylvie Russo, Boyd Holbrook mint Johnny Cash, valamint Scoot McNairy mint Woody Guthrie is szerepel, Dan Fogler pedig Albert Grossmant játssza.

A film Elijah Wald Dylan Goes Electric című könyve alapján készült, az A Complete Unknown pedig a Like a Rolling Stone című dal szövegét idézi, amely Dylan karrierjének egyik legmeghatározóbb alkotása.

Ahogy a The Manual is kiemeli, a legendás, ma 83 éves énekesről filmet készíteni nem kis vállalás – egyrészt, mert zenéje ma már a popkultúra szerves részét képezi, másrészt pedig azért, mert sokat tett érte, hogy valódi személyiségét ne igazán ismerhesse meg a közönség.

Az A Complete Unknown megjelenési dátumáról egyelőre nincsenek információink, azt viszont már tudjuk, hogy Chalamet következő filmje a Safdie-testvérekkel közösen készített Marty Supreme lesz.

A profi pingpongjátékos, Marty Reisman életét feldolgozó projektről itt írtunk bővebben.

A figyelmetekbe ajánljuk