Taylor Swift 2024-ben
Fotó: Getty Images

Taylor Swift miatt pár napra nevet változtat az egyik német város

Napjaink egyik legnagyobb popikonja 3 koncertet ad július közepén a Ruhr-vidéken található Gelsenkirchenben. A 260 ezres város életében mindez akkora eseménynek számít, hogy át is nevezték magukat ideiglenesen „Swiftkirchen"-re.


Németország egyik legszegényebb városaként jellemzett Gelsenkirchen főként ipartelepeiről és hatalmas – Európa egyik legkorszerűbb – focistadionjáról ismert. Itt ad koncertet július 17-én, 18-án és 9-én is Taylor Swift, korunk egyik, ha nem a legfelkapottabb popdívája.

A névváltoztatás ötlete Aleshanee Westhofftól, egy lelkes rajongótól származik.

A tinédzser annyira eltökélt volt, hogy először petíciót indított, majd a polgármesterhez fordult, aki végül támogatta az elképzelést.

Ezt is nézd meg! Mókás videó terjed a neten: így bulizik Taylor Swift koncertjén Vilmos herceg

Jelenleg a várost így ideiglenesen Swiftkirchen néven kell emlegetni, ennek megfelelően pedig több helyen is kicserélték a várostáblákat a településen.

A sárga táblát, amelyet a popikon rózsaszín portréja díszít, a városközpontban helyezték el, de több más hasonló táblát is felállítunk főként a nagy forgalmú helyeken

– nyilatkozta Markus Schwardtmann városi szóvivő.

Ez is érdekelhet: Oprah-tól Taylor Swiftig – a 15 leggazdagabb amerikai nő

De a névváltoztatáson túl mással is várják a popsztárt: az énekesnő saját csillagot kapott a helyi Hírességek sétányán, illetve egy Taylor Swift nevét viselő villamos is járja az utakat.

A tizennégyszeres Grammy-díjas énekesnő – az Eras Tour keretein belül – Európában összesen 18 helyszínen 50 alkalommal lép fel május 19-e és augusztus 20-a között.

Forrás: Sky News

A figyelmetekbe ajánljuk