Taylor Swift

Taylor Swift

Taylor Swift bíróságra megy legnagyobb slágere dalszövegem miatt

Két sora egy bíró szerint túlságosan hasonlít egy másik dal két sorára ahhoz, hogy kidobja az ügyet.


Egy szövetségi bíró csütörtökön úgy döntött, hogy Taylor Swiftnek esküdtszéki tárgyalás elé kell állnia azzal a váddal kapcsolatban, hogy egy másik dalból lopott a Shake It Off dalszövegében. Bár a két dal között van néhány észrevehető különbség, a bíró szerint elég objektív hasonlóság van ahhoz, hogy ő maga ne utasíthassa el az ügyet. A bíró azt mondta, hogy Swift védelme vélhetően erős záróbeszédet, de attól még szembe kell néznie a vádakkal.

A Swift elleni pert 2017-ben indította Sean Hall és Nathan Butler, a dalszerzők, akik a Playas Gon' Playt írták. A 2001-es 3LW-dalban elhangzik az, hogy

playas, they gonna play

továbbá az a sor is, hogy

haters, they gonna hate.

A Swift-dalban ugye a refrén viszonylag hasonló, ugyanakkor amikor a dal kijött, mindkettő amolyan szlengként igen gyakori volt a köznyelvben, szóval kissé nevetségesnek tűnik a vád, hogy egy vélhetően már 2001-ben is használt szleng a dal szerzőinek a kizárólagos szellemi terméke. Legrosszabb esetben is maximum interpolációnak lehet nevezni, ha bármi köze is lene egymáshoz a két dalnak, az viszont bevett gyakorlat a zeneiparban.

(Forrás: Billboard)


A figyelmetekbe ajánljuk