Queintin Tarantino
Getty Images

Quentin Tarantinonak határozott véleménye van a szuperhősfilmekről

Tarantino szerint a képregényfilmek jelenleg „fojtogató módon hatnak" a filmiparra.


Quentin Tarantino új könyvet jelentett meg – a Cinema Speculation-t, egy nem-fikciós, a kedvenc filmjeibe való mélyebb betekintést kínáló művet –, a direktor a kötet promóciós interjúi során pedig ismét izgalmas dolgokat mondott a filmiparról.

Ezek közé tartozik az író-rendező véleménye a napjainkban uralkodó blockbuster-formátumról, a mindenütt jelenlévő, illetve a megkerülhetetlen szuperhősfilmekről, amelyről nemrég a Los Angeles Timesnak beszélt.

Ez is érdekelhet: Emiatt a film miatt Tarantino újragondolta a Kill Bill egy egész jelenetét

Tarantino azzal kezdi, hogy a szuperhősfilmeket a stúdiómusicalekhez hasonlítja, amelyek a hatvanas évek végén sok nagy produkciós ház műsorát töltötték ki. Elmondta, hogy a blockbusterek hasonlóan „fojtogatják" az iparágat, és kijelentette, hogy a mai rendezők „alig várják a napot", amikor a képregényfilmeket is halottnak nyilváníthatják.

Amikor megkérdezték tőle, hogy miért nem rendezett még soha szuperhősfilmet, Tarantino nagyjából pontosan azt a választ adta, mint amire számítottunk:

Ahhoz, hogy ilyesmit csinálj, bérmunkásnak kell lenned. Én nem vagyok bérmunkás. Nem keresek munkát.

Cikkünk hasonló témában: Quentin Tarantino szerint ezt a témát soha nem szabadna filmre vinni

Külön érdekesség, hogy néhány évvel ezelőtt Tarantino neve is felmerült az egyik legismertebb filmuniverzum, a Star Trek kapcsán, azonban nagyon úgy tűnik, hogy ebből a projektből végül nem lesz semmi.

Forrás: AV Club


A figyelmetekbe ajánljuk