Chiaki Kuriyama, Julie Dreyfus, Julie Manase a Kill Billben
Fotó: Profimédia

Emiatt a film miatt Tarantino újragondolta a Kill Bill egy egész jelenetét

Tarantino az összes kedvenc alműfajára rá akarta nyomni a bélyegét, ezért úgy döntött, hogy a bosszúfilmeket, a kung-fu filmeket, a westerneket és a grindhouse-t egy turmixgépbe teszi, így született meg a Kill Bill.


A film projekt rengeteg változtatáson ment keresztül, mielőtt leforgott. Híres sztori, hogy Warren Beatty játszotta volna Billt, majd amikor ő kiesett, kapkodva szerezték meg David Carradine-t, aki sokkal másabb vásznon, mint a karizmatikus playboy.

Tarantino átdolgozta a forgatókönyvet, hogy Carradine tehetségeihez igazítsa, és néhány dolog elveszett. Van egy egész fejezet is ami nem került át a forgatókönyvből a vászonra, melyet Gogo Yubari (Chiaki Kuriyama) bosszúszomjas nővérének, Yukinak szenteltek volna, aki Los Angelesben keresi a Menyasszony nyomát, nem sokkal a Vernita Greennel való összecsapás után. Tarantino ezt az előzetes vágást az Apokalipszis most − rendezői változat miatt tette meg.

A mozirajongók számára az Apokalipszis most extra felvételei szinte mitikus jelentőségűvé váltak, így amikor Francis Ford Coppola újra beillesztette a francia ültetvényes jelenetet, amelyet kivágtak a mozis verzióból, az emberek őrülten kíváncsiak voltak rá. Ez a jelenet egy kicsit megállítja a történetet, és bár a szekvencia buja és gyönyörűen fényképezett, és fantasztikus alakításokat mutat be, de a tempó szempontjából megöli a film lendületét. Ezért vágták ki a mozibemutatóból.

Chiaki Kuriyama mint Gogo Yubari a Kill Billben

Fotó: Profimédia

Tarantino erre hivatkozik, mint a legfőbb indíték arra, hogy kivágta a Yuki bosszúja fejezetet a Kill Billből, amely a menyasszony és Yuki közötti epikus lövöldözés lett volna. Elmondása szerint szívesen feldolgozta volna ezt a részt, esetleg anime formájában, hasonlóan ahhoz, ahogyan Lucy Liu O-Ren Ishii háttértörténetét is megkapjuk a filmben, de miután megnézte az Apokalipszis mostot, tudta, hogy ez a fejezet akadályozná a történet tempóját.

Így vallott róla:

Nézem, és arra gondolok, hogy egy három és fél órás filmmel van dolgom, szóval a Yuki bosszúja lesz az első, ami menni fog. Halálos leforgatni, 1 millió dollárba kerülne, és ez lesz az első, amit kidobok, úgyhogy nem tudom megcsinálni.

Így a Yuki bosszúja továbbra is egy mozifilmes kuriózum marad. Talán egy nap Tarantino újra előveszi ezt a fejezetet, különösen, ha valaha is beváltja a Kill Bill 3 című filmmel kapcsolatos utalásait. De egyelőre ez egy lenyűgöző „mi lett volna, ha".

Forrás: Slashfilm


A figyelmetekbe ajánljuk