esti filmnézés
Fotó: Shutterstock

5 tökéletes film, ha otthonülős, pihenős szilvesztert tervezel

Mindenki másképp búcsúztatja az óévet, ez pedig így van rendjén. Akár egy zsúfolt buliban, akár pedig otthon töltjük a szilvesztert, a lényeg, hogy feltöltődve és pozitív gondolatokkal kezdjünk neki az új évnek. Utóbbi esetében remek program lehet egy bekuckózós filmmaraton, amelyhez mutatunk is gyorsan pár ideális filmet.


Szilveszter éjjel (2011)

A bronxi születésű, 2016-ban elhunyt filmrendező, Garry Marshall pályafutásának utolsó éveiben rendre feldolgozott egy-egy közkedvelt ünnepet: Anyák napja, Valentin nap (sic!) és Szilveszter éjjel címmel is készültek filmjei. Utóbbi alkotása egy több szálon futó romantikus komédia, amelyben olyan nagy nevek szerepelnek, mint Michelle Pfeiffer, Halle Berry, Jessica Biel, Robert De Niro vagy Zac Efron.

A film Apple TV+-on elérhető.

Ez is érdekelhet: BÚÉK! – így szilvesztereztünk a 20. században

Bridget Jones naplója (2001)

Egy magányos, harmincadik életévét is betöltött szingli nő arra az elhatározásra jut, hogy újévi fogadalomként naplóírásba kezd annak érdekében, hogy végleg kezébe vegye jövője alakulását.

A Renée Zellweger által alakított főszereplő életét azonban a Colin Firth és Hugh Grant játsszotta hős szerelmesek tovább bonyolítják. A trilógia másik két része is ajánlott azoknak, akik esetleg még nem látták ezt a romkom-klasszikust.

A film Netflixen elérhető.

Ezt is olvasd el! 8 film 2024-ből, amire már most megvennénk a mozijegyünket

A szerelem hullámhosszán (1993)

A Meg Ryan és Tom Hanks főszereplésével készült A szerelem hullámhosszán című film sokak szerint a '90-es évek egyik legmeghatározóbb romantikus filmje. A sztori szerint az özvegy Sam egy rádióadásba betelefonálva meséli el helyzetét, miszerint egyedül neveli kisfiát. Ezt megtudván Annie elhatározza, hogy megkeresi a számára szimpatikus férfit – ennek érdekében pedig mindent el is követ.

A film Apple TV+-on elérhető.

Harry és Sally (1989)

A Harry és Sallyben egy újabb Meg Ryan-alakítást láthatunk, Tom Hanks helyett ezúttal azonban Billy Crystal szerepel a színésznő oldalán. Harry és Sally először egyetemi éveik alatt találkoznak egymással, ekkor még mindketten úgy gondolják, hogy nő és férfi között nem létezik barátság. 5 évvel később ismét összefutnak, amikor mindkettőjük párkapcsolatban áll valaki mással. Egy újabb hatéves kihagyást követően viszont már szingliként sodorja őket össze az élet. Kérdés csak az, hogyan is viszonyuljanak a másikhoz ennyi év után.

A film Apple TV+-on elérhető.

Holdkórosok (1987)

Bár a Holdkórosok középpontjában a szilveszter éjjel helyett a telihold jelensége áll, kétség kívül ez is egy remek választás lehet szilveszter éjjelre. A Cher által alakított negyvenhez közeli nő, már lemondva a nagy boldogságról, készül hozzámenni egy kedves férfihoz. Ekkor azonban megismerkedik közelebbről annak öccsével (Nicolas Cage), és egyből máshogy is kezdi el látni a körülötte levő világot.

A film Apple TV+-on elérhető.

A figyelmetekbe ajánljuk