Részlet a Az oroszlánkirály című rajzfilmből.
Disney

5 Disney-mesefilm, ami rengeteget tanít a gyerekeknek

Bár a gyerekfilmek összességében egyszerűnek, szórakoztatónak és élvezetesnek tűnnek, sokszor életre szóló leckéket is tanítanak a gyerekeknek. A fülbemászó dalok és a nagyszerű animációk fontos tanulságokat közvetítenek a barátságról, a szeretetről és arról, hogy mindenáron állj ki azért, amit helyesnek tartasz. Íme 5 nagyszerű Disney-mesefilm, ami rengeteget tanít a gyerekeknek.


Lilo és Stitch – A csillagkutya

A Lilo és Stitch egy szórakoztató film egy földönkívüli élőlényről, aki egy kislány háziállatává válik. A mese azért fantasztikus, mert megtanítja a gyerekeknek, hogy valakinek nem kell vérrokonságban állnia veled ahhoz, hogy testvérként szeresd az illetőt.

Emellett fontos üzenet az is, hogy akkor is tisztességesen kell bánnunk a másikkal, ha a szóban forgó személy éppenséggel nagyon különbözik tőlünk.

Az oroszlánkirály

Egy másik Disney-klasszikus, Az oroszlánkirálySimba történetét követi nyomon, aki végül a nagybátyjával vívott heves harc után falkája vezetőjévé válik. Ez a film megtanítja a gyerekeket a veszteség megélésére, a megbánásra és arra, hogy igenis merjünk szembenézni a félelmeinkkel. Amikor Simba gonosz nagybátyja, Scar átveszi az irányítást, a főhős tudja, hogy vissza kell mennie, és szembe kell néznie az elutasítástól és a hibáztatástól való félelmével, hogy segítsen a családjának.

A szépség és a szörnyeteg

A A szépség és a szörnyeteg egy lelkes lány sztoriját meséli el, aki végül kénytelen kiszolgálni azt, akit a város szörnyetegének neveznek, de Belle meglátja a szépet a megátkozott férfiban.

Ez a mozi megmutatja nekünk, hogy nem szabad egy könyvet a borítója alapján megítélni, és a belső sokkal fontosabb, mint a külcsín.

Hamupipőke

Ez a rajzfilm az igazságosság fontosságát mutatja be a nézőknek, ahol a jó végül győzedelmeskedik a gazfickók fölött. Ez a történet arra tanít bennünket, hogy az emberekkel való rossz bánásmód nem vezet sehová az életben, és hogy ha azt teszed, ami helyes, akkor az élet végül úgyis megjutalmaz téged.

Mary Poppins

Végül, de nem utolsósorban a Mary Poppins egy nem evilági dadáról szól, aki egyszerre szigorú és varázslatos. Poppins arra ösztökél bennünket, hogy mindig törekedjünk a tökéletességre, és hogy a munka és a szórakozás igenis megfér egymás mellett.

A mozi arra a kemény leckére is megtanít, hogy ha eljön az ideje, búcsút kell mondanunk a jelenlegi életünknek és tovább kell lépni a következő lehetőség felé.

Forrás: Odyssey

A figyelmetekbe ajánljuk