stranger things millie bobby brown eleven

4 kérdés, amire a Stranger Things 4. évadának második része után sem kaptunk választ

A Stranger Things 4. évadának 2. része 2022. július 1-jén jelent meg a Netflixen, de még mindig nem nyugodhatunk meg, hiszen még mindig rengeteg kérdés vár megválaszolásra. Duffer testvérek, mi lesz már?


Max túléli majd?

IMDB

Maxnek meg kellett küzdenie azzal, hogy a múltbeli traumáját kínzásra használják fel, de szembenézett félelmeivel és nekifutott a veszélynek. Kardja és pajzsa egy Kate Bush-dal volt, és az sem érdekelte már, hogy Vecna csalija lesz. Lucason kívül senki más nincs mellette, amikor a Creel-házban szembeszállt az elméjében élő szörnyeteggel.

A rajongók – bár félve – ,de arra számítottak, hogy ebben az évadban szereplőgárdát veszítenek, de mégsem. Bár Max megvakul, több végtagja is eltörik és klinikai halottként egy teljes percre megáll a szíve, Tizi segítségével életben marad. De vajon túléli azt, amit Vecna tett vele? Sikerül felébrednie a kómából? Ha Vecna még életben van, vajon visszatér-e valamilyen formában egy újabb körre?

Nancy kit választ?

IMDB

A Stranger Things alapvetően néhány nagyon (olykor teljesen abszurd módon) bátor gyerekről szól, ami azt jelenti, hogy a romantika és a tiniszerelem sem maradhatott ki a sorozatból. A 4. évad vége pedig nyitva hagyott egy nagy kérdést, mégpedig azt, hogy Nancy vajon Steve vagy Jonathan mellett köt ki.

Steve kezdetben egy totális zsarnok, tipikus bunkó szépfiú volt, de az évadok során rengeteget fejlődött, és egy rendkívül szimpatikus karakterré vált. Bátyóként törődik Dustinnal, védelmezi őt, tanácsokat ad neki, (amiket olykor Willnek és Mike-nak is adhatna), és arról álmodik, hogy egyszer hat gyerekkel és feleségével utazza körbe az országot. Ez a feleségjelölt pedig Nancy, ahogy azt az évad végén el is mondja neki.

És mi a helyzet a másik aspiránssal? Bármennyire is szórakoztató volt nézni, ahogy Jonathan és Argyle az egész évadban beszívva, olykor teljesen vállalhatatlanul viselkednek, nem tett jót a Nancyvel való kapcsolatának. A kettejük közötti utolsó jelenet feszült volt, és nem adott igazi betekintést abba, hogyan is alakulhat a kapcsolatuk, de úgy tűnik, a sorozat a Nancy és Steve-féle befejezést részesíti előnyben.

Persze az is megeshet, hogy Nancy a végén egyedül marad, építgeti újságírói karrierjét anélkül, hogy bárki is mellette lenne. Már ha túléli. Duffer tesók szeretik a meglepetéseket.

Vajon megtudjuk valaha is az igazságot Will Mike iránti érzéseiről?

IMDB

A 3. évad óta egyértelmű, hogy Will romantikus érzelmeket táplál Mike iránt. Bár sokan azt feltételezték, hogy Will nem érik olyan gyorsan, mint a barátai, és a kalandozó társaságával szeretné folytatni gyermekkori időtöltését, a Dungeons & Dragons játékot, a negyedik évadban láthattuk, hogy mennyire komolyan szerelmes Mike-ba. És a lehetőségekhez képest éretten kezeli a helyzetet.

A rajongók remélték, hogy az utolsó két epizódban feltárja a szívét, és bár közel jártunk hozzá, mégsem így történt. Will világossá tette, hogy kívülállónak érzi magát, teljesen másnak, mint a többiek.

Lehetséges, hogy az 5. évadban végre hallhatjuk Willt az érzéseiről beszélni? Találkozik majd valaki újjal, és szerelmes lesz? Egyelőre semmit se tudni. Egyet viszont igen. Willt még mindig erősen kísérti az eltűnése, még mindig érzékeli, amikor a dolgok elkezdenek összekuszálódni a világok között.

Az egész sorozat Will-lel kezdődött, és megérdemelné, hogy boldog befejezést kapjon Dufferéktól.

Oroszország?

A szovjet-orosz történetnek kezdetben volt értelme, hiszen a szovjetek a hidegháború mumusai voltak az 1980-as évek Amerikájában. Abból kiindulva, amit Vecnáról és arról tudtunk meg, illetve hogy a Tótágas miképp jött létre (vagy hogyan fedezték fel), ez most sokkal homályosabb. Vajon a szovjetek kihasználtak valamit, amit felfedeztek? Miért volt az a sok Demogorgon és Demodog kiállítva a laborjukban? Mit terveztek azzal a kavargó gonosz köddel?

Mivel a sorozat sok időt töltött Dmitrijjel és Jurijjal, lehetséges, hogy ők is kapcsolódhatnak ehhez a történethez, bár a negyedik évadot nézve úgy tűnt, hogy ez a narratívának egy olyan része, ami nem volt annyira kulcsfontosságú, mint a többi, szóval remélhetőleg sikerül ezt kielégítő módon beleszőni a fináléba.

A figyelmetekbe ajánljuk