stranger things

Stranger Things

A Stranger Things alkotója elárulta, hogy miért érkezik két részletben a 4. évad

Grandiózus finálét terveznek a második etapra, amire még várni kell. Most Shawn Levy producer, aki két epizódot is rendezett az új évadból, elárulta, hogy miért szedték két részre az új évadot.


A Stranger Things vezető-producere, Shawn Levy, aki két epizódot is rendezett a 4. évad 1. adagjából (köztük a zseniális negyedik epizódot is), elárulta, miért osztották ketté a legújabb évadot. Levy kifejtette, hogy mivel a Stranger Things 4. évadának mind a kilenc epizódja nem készült el akkoriban, úgy döntöttek, hogy a 7. epizód után egy úgynevezett kielégítő töréspontot biztosítanak, hogy a nézőknek ne kelljen tovább várniuk a teljes részre.

Nem gondoltuk, hogy kilenc epizód időben elkészül, és eleget várattuk a világot. Mindig is tudtuk, hogy ha az első hetet le tudjuk adni, az egy olyan kielégítő töréspont és kifizetődő pillanat, ami elég ahhoz, hogy hetekig izgalomba tartsa az embereket és visszatérjenek a második etapra is.

Ennek valóban van értelme, hiszen az évad első hét epizódja sokkal húsbavágóbb, mint az elődök, több narratív szálba csomagolva, miközben rengeteg új karaktert mutat be, akikkel számolni kell. Ráadásul, mivel szinte az összes epizód meghaladja a 30 percet, van értelme az évad kettéosztásának, még akkor is, ha erre pusztán praktikus vagy logisztikai okokból került sor.

Levy kifejtette, hogy mivel a streaming platformok különböző megjelenési modellekkel kísérleteznek a sorozatok esetében, helyesnek érezték az évad két részre osztását, mivel az utolsó felének nagyon ambiciózus története van:

Minden streamingszolgáltató különböző modellekkel játszik. Láttunk már teljes évados, binge-streaminget, azaz a Stranger Things eddigi évadait is. Láttuk, hogy a Disney+ és a Hulu egy heti modellel próbálkozott, amit nem éreztünk eléggé megfelelőnek ehhez. Szóval, örülünk, hogy a közönségünknek egy hatalmas adag történetet tudtunk adni.

(Forrás: /Film)


A figyelmetekbe ajánljuk