Stephen King
Fotó: Getty Images

Az író legelső regényéből nyolcrészes sorozat készül az Amazonra

Minisorozat készül Stephen King legelső megjelent regényéből

Úgy tűnik, hogy a Stephen King-adaptációkat egyszerűen képtelen megunni Hollywood: az író legnagyobb műveit szinte egytől egyig megfilmesítették már. Legutóbb például Mike Flanagan vitte vászonra King Minél véresebb című kötetének egyik novelláját, a Chuck életét, Tom Hiddlestonnal a főszerepben. A hírek szerint Flanagan azonban nem áll meg itt és hamarosan sorozat formájában álmodja újra az író legelső regényét.

A Deadline számol be a hírről, hogy Mike Flanagan aki több alkotását is megfilmesette már az írónak – sorozatot készít King 1974-es regényéből, a Carrie-ből. A portál információi szerint a széria az Amazonnak készül és nyolc epizódból áll majd – a szereplőgárdáról azonban egyelőre semmit nem lehet tudni.

Ez is érdekelhet! Stephen King szerint ez a legvérfagyasztóbb horrorfilm, amit valaha látott

A Carrie King életművének egyik legfontosabb alkotása, ami egyébként a legtöbbet filmre vitt műve is egyben.

A legelső filmadaptációt mindössze két évvel a könyv megjelenése után, 1976-ban mutatták be Brian De Palma rendezésében, Sissy Spacek, John Travolta és Piper Laurie főszereplésével. A különös képességekkel megáldott fiatal lány története egyik pillanatról a másikra szerzett óriási rajongótábort Kingnek, akinek később a legtöbb könyve – mozifilm, tévéfilm, vagy sorozat formájában – megfilmesítésre került.

Úgy tűnik, hogy az utóbbi időben King és a rendezők is egyre inkább alkalmazkodnak azokhoz a trendekhez, amelyeket a különböző streamingszolgáltatók diktálnak, és az egész estés mozifilmek helyett látványosan elfordultak a sorozatok felé. Nemrég jelent meg a hír, hogy az A24 produkciós cég szintén egy szériát készít az író Tündérmese című, 2022-es regényéből, amit Paul Greegrass és JH Wyman rendez majd.

A portál emlékeztet, hogy ezen felül természetesen jelenleg is több Stephen King-regényből készül filmadaptáció. A hosszú menetelést, amelyet King 19 évesen, Richard Bachman álnéven írt, Francis Lawrence rendezi majd; mindeközben Jack Bender az író Az intézet című könyvét viszi filmre.

S hogy mitől ilyen népszerűek a horror atyjának is tartott King regényeinek filmadaptáció? Egyrészt nyilván azért, mert az író rendkívül sokoldalú történeteket vet papírra, az emberi drámáktól a legvéresebb horrorokig, ráadásul a legtöbb alkotása nagyon vizuális, már-már filmszerű.

Ezt is olvasd el! Stephen King arra számított, hogy legnépszerűbb könyvei közül kettő is bukás lesz

Ezen felül pedig az is közrejátszik, hogy King létrehozta az úgynevezett Dollar Baby programot, melynek keretein belül

független, fiatal filmesek mindössze egy dollárért vásárolhatják meg egyes regényeinek és novelláinak a jogait, ezzel megkönnyítve azt, hogy vászonra kerüljenek.

A figyelmetekbe ajánljuk