sarolta hercegnő

Sarolta hercegnő ezt a pozíciót örököli a királyi családban

A walesi család kétségtelenül az egyik legismertebb a világon, bár Vilmos herceg és Katalin hercegné töltik a legtöbb időt a kamerák előtt, a legtöbb hírt sokszor gyermekeiknek, Györgynek, Saroltának és Lajosnak köszönhetik. Most legutóbb pedig a kis hercegnő került reflektorfénybe, méghozzá egy igencsak fontos királyi pozíció miatt.


Míg György csak nemrég kezdte megtudni, hogy mit tartogat számára a királyi jövő, sokan elgondolkodtak azon, hogy Sarolta örököl-e majd fontos szerepeket vagy címeket, ahogy idősebb lesz. A válasz pedig: igen.

Ez is érdekelhet: Vilmos herceg ezért nem akarta, hogy Sarolta hercegnő a királynő nevét viselje

A kislány fontos szerepet fog betölteni akkor, amikor apját, Vilmos herceget királlyá koronázzák. De mi ez a cím? Nem más, mint a királyi hercegnő titulus, amelyet jelenleg Anna hercegnő visel – számolt be a Marie Claire.

Anna hercegn\u0151Fotó: Getty Images

A királyi hercegnői címet hagyományosan az uralkodó legidősebb lányának adományozzák, így Vilmos herceg egyetlen lányaként neki járna ez a titulus. Anna hercegnő a hetedik királyi hercegnő, így Vilmosék lánya értelemszerűen a nyolcadik lesz.

Ezt a címet királynő 1987-ben adományozta Annának, ez pedig egy életre szól. Így Saroltának a jelenlegi királyi hercegnő haláláig várnia kell.

Olvasd el ezt is!Sarolta hercegnő különös dolgot örökölt Diána hercegnétől

Más királyi szakértők azonban azt állítják, hogy a kis hercegnő talán egyáltalán nem is akarja viselni a címet, hiszen megeshet, hogy sokkal inkább egy dolgozó nő szeretne lenni majd egy modernizáltabb monarchiában. Ez pedig nem lenne meglepő, hiszen a következő generáció számtalan meglepetést tartogathat.

A figyelmetekbe ajánljuk