Quentin Tarantino és Sameul L. Jackson

A közelmúltban a legendás 61 éves rendezőről főleg annak kapcsán lehetett olvasni, hogy visszalépett utolsó tervezett filmjének megvalósításától. Emellett azonban Tarantino legelső igazi sikerfilmje, a Ponyvaregény is a napokban lett 30 éves. Ez alkalomból pedig újabb érdekességek derültek ki róla – ezúttal egyik legjobban kedvelt színésze, Samuel L. Jackson tolmácsolásában.


A most 75 esztendősSamuel L. Jackson karrierjében meghatározó szerepet játszottak a Tarantino-filmek. Nem túlzás azt állítani, hogy ő a direktor legjobban favorizált színésze, hiszen 6 mozijában is feltűnt.

A Jackie Brown, a Kill Bill, a Becstelen brigantyk, a Django elszabadul és az Aljas nyolcas mellett az idén 30 éves Ponyvaregényben tűnt fel először egy Tarantino-filmben.

Most az évforduló kapcsán elárulta egy interjúban, miért annyira élvezetes dolog együtt dolgozni a rendezővel.

Ezt is olvasd el! Ponyvaregény: Tarantino eredetileg nem is Travoltát akarta

A Tarantino-filmek nagyon karakterközpontúak, ebből a szempontból nagyon eltérnek más filmektől. Amikor elolvasol egy Tarantino-forgatókönyvet, hirtelen azon kapod magad, hogy tudod, hogy sok mondanivalód lesz arról, hogy ki vagy és hogyan érzel a dolgokkal kapcsolatban

fejtette ki a színész.

Jackson szerint tehát Tarantino karakterei az átlagnál sokkal komplexebbek. Továbbá nagy szüksége van a színésznek azokra a képességekre is, amelyeket magával hoz a forgatásra.

Ez is érdekelhet: Samuel L. Jackson nem tartja magát legendának

Az a tény, hogy rengeteg évet töltöttem színházban, sokat segített abban, hogy magamévá tegyem azt, ami Quentin szokása. Ő pedig mindig értékelte a hozzáállásom, illetve tudta, hogy hozzászoktam a hosszas beszédekhez, és szeretem is azokat

– folytatta az amerikai sztár.

Egyelőre még nem köztudott, hogy a direktor legközelebb mibe vágja a fejszéjét – miután pár hete kukázta tizedik filmjének ötletét.

Így azt sem tudni, hogy az ikonikus rendező-színész duó dolgozik-e még valaha együtt.

A figyelmetekbe ajánljuk