Star Wars.
Lucasfilm

A Star Wars főszereplője azt sem tudta, kit fog játszani, mégis igent mondott a filmre

Samuel L. Jackson a Star Wars-előzményfilmek egyik legnagyobb sztárjának számított, és a színész annyira benne akart lenni a Baljós árnyakban, hogy bármelyik szerepre hajlandó volt igent mondani.


A Ponyvaregény sztárját, Samuel L. Jacksont nagy valószínűséggel senkinek nem kell bemutatni. A színész már a ’90-es években is óriási sztárnak számított, azonban amikor meghallotta, hogy készülőben van a legújabb Star Wars-előzménytrilógia, mindent megtett annak érdekében, hogy bekerüljön a projektbe.

Ez olyannyira igaz, hogy a színész konkrétan úgy vállalta el a moziban való szereplést, hogy fogalma sem volt arról, kit fog játszani – írja a Slash Film.

Ez is érdekelhet: 4 felejthetetlen filmes monológ, ami az egész életünket megváltoztatta

Eléggé kampányoltam azért, hogy benne lehessek ebben a filmben. Tudtam, hogy ő (George Lucas – a szerk.) forgatja, és az emberek sokat kérdezik, hogy kik azok a rendezők, akikkel még nem dolgoztál együtt, de szeretnél velük dolgozni. Általában nem szoktam ilyen dolgokon gondolkodni, de tudtam, hogy ő forgatja ezt a filmet, én pedig épp egy interjúműsorban voltam Londonban, így azt mondtam: >> George Lucas. Csinál valami Star Wars-filmet, és én nagyon szeretnék benne szerepelni <<. Úgy tűnik, valaki elmondta neki

– mondta a színész a Star Wars Insidernek adott interjúja során.

Utólag kiderült, hogy az a bizonyos „valaki” Robin Gurland casting-igazgató volt, aki rávette Lucast arra, hogy élni kell ezzel a felajánlással. Jacksont végül bevették a produkcióba, azonban még a ruhapróbán sem tudta, hogy végül Mace Windu bőrébe kell majd belebújnia.

Amint elkezdték rám szabni a Jedi-köntöst, azt kérdeztem: >> Hé, ki ez a fickó? Ez király lesz.<< Szóval nem volt rá mód, hogy ne vállaljam el

– mondta viccesen Jackson.

A figyelmetekbe ajánljuk