Jeffrey Dahmer sorozatkép
Fotó: Profimédia

​Minden, amit a Dahmer-sorozat folytatásáról eddig tudunk

Ryan Murphy 2022-ben újabb sikerprodukciót dobott piacra a Szörnyeteg: A Jeffrey Dahmer-sztori című sorozattal.


A sorozat az American Crime Story antológiasorozat része, és bár a kritikusok körében nem aratott különösebb sikert, Evan Peters és Niecy Nash (Jeffrey Dahmer, illetve szomszédja, Glenda Cleveland szerepében) alakításai jelölést érdemeltek a 2023-as Screen Actors Guild Awards-on. Ha ehhez hozzávesszük a Netflix állítását, miszerint a sorozat az első 60 napban egymilliárd megtekintést könyvelhetett el, akkor ez azt jelenti, hogy itt az ideje egy újabb idegőrlő feltárásnak a hírhedten borzalmas gyilkosságokról.

Ez is érdekelhet: Ők az öt legjobb negatív szereplő

A következő szörnyeteg sztori Lyle és Erik Menéndez története lesz. Azt el kell ismerni, hogy ezek a témák pontosan Murphy szenzációhajhász műfajába tartoznak. Most összegyűjtöttünk mindent, amit eddig tudunk az antológia második évadáról.

A sorozat a címszereplő Menéndez testvérek bizarr történetét meséli majd el − akik 1989. augusztus 20-án este, Beverly Hills-i otthonukban puskatussal brutálisan meggyilkolták édesanyjukat és édesapjukat, José és Mary Menendezt. A testvéreket nem vádolták meg azonnal, ami lehetővé tette számukra, hogy a következő hónapokban extravagáns költekezésbe kezdjenek. Végül letartóztatták őket, és miután az első tárgyalás két zárt esküdtszékkel végződött, bűnösnek találták őket első fokú gyilkosságban.

Ha tovább olvasnál: A történelem legkegyetlenebb női gyilkosai

A gyilkosságok bizarr körülményei és a Beverly Hills-i helyszín országos televíziós jelenséggé tette az ügyet. De ez csak egy része a történetnek. Ha megnézed a trailert, hallhatod a Lyle által a gyilkosságok után tett segélyhívást. Az eltussolásnak ez a kőszívű eleme szerves része volt a testvérek végső elítélésének.

Az évad 10 epizódos lesz. Ami a történet elmesélésének módját illeti, az írók kétségtelenül beleássák magukat a testvérek állításaiba, miszerint szüleik mentális, fizikai és szexuális bántalmazást követtek el velük szemben. Ezeket a vádakat a második és egyben utolsó tárgyaláson lekicsinyelték, de az évek során újra felszínre kerültek. Nemrégiben a Today előzetesen bemutatta a Menéndez + Menudo: Boys Betrayed című Peacock doku-sorozatot, amelyben Roy Russelló − a népszerű fiúzenekar egykori tagja − azzal vádolja az elhunyt José Menendezt, hogy szexuálisan molesztálta őt.

Tekintettel a Murphy sorozat feltételezett hosszára, nincs rá esély, hogy ne érintenék ezt a vádat. De vajon ha meggyőzően foglalkoznak mindezekkel a vádakkal, akkor a testvérek ügyét akár újra is tárgyalhatják? Ha jól csinálják, ez egy robbanásveszélyes sorozat lehet (sőt, a Netflix birtokolja a jogokat egy dokumentumfilmes mellékszálra). A sorozatot csupán 2024-re tervezik, addig várnunk kell, hogy ezt a tragikus történetet miképp mesélik el nekünk.

Forrás: Slash Film

A figyelmetekbe ajánljuk