fekete öltönyös férfi képe elhomályosodva

Gyűlölnünk kellene őket, mégis sokszor szeretjük őket: filmek és sorozatok gonosztevői, akik minden kétséget kizáróan az adott mozik legizgalmasabb karakterei. Mutatjuk az öt legnépszerűbb imposztort.


Hannibal Lecter

YouTube

A különös ízléssel rendelkező gonosztevőt már a filmekben megkedveltük, nem is csoda, hiszen Anthony Hopkins alakítása kiváló. Ezt csak tetőzte a sorozatban megismert karakter, amelynek szerepét ezúttal Mads Mikkelsen dán színész öltötte magára. A kifinomult ízlésű, mindig udvarias pszichiáter és sorozatgyilkos egyszerűen ellenállhatatlan. A karaktert olyan gondosan írták meg, hogy szinte bármit megbocsájtunk neki.

Thomas Barrow

YouTube

A Downton Abbey című sorozat inasa amilyen jóképű, annyira agyafúrt és rosszindulatú. A brit arisztokrácia 20. század eleji mindennapjairól szóló széria szinte összes bonyadalmát a megannyi sérelmet és titkot magával hordozó karakter okozza. Úgy csűri, csavarja a szálakat a szolgálók és az urak között, hogy azt egyszerűen öröm nézni. Saját hiányosságaival pedig minden gaztett ellenére könnyen belopja magát a szívünkbe

Bill

YouTube

A Quentin Tarantino rendezte 2003-as Kill Bill főgonosza elég magasra tette a lécet, bérgyilkos vezérként az egyik legalvilágibb figura. Ennek ellenére meglágyul a szívünk, amikor meglátjuk a David Carradine alakította gaztevőt a második film végén négyéves kislányával játszani. A tény persze nem elhanyagolható, hogy Bill a gyermek Uma Thurman által alakított édesanyját próbálja megöletni, miután ő fel akar hagyni a gyilkolással, és hozzá akar menni szerelméhez.

Ted Bundy

YouTube

Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány – a cím sokat elárul a negatív főhősről, viszont általában az is igaz, hogy akire egy címben utalnak, azt úgyis megkedveljük. Zac Efron pedig hibátlanul hozza a jóképű, sármos, udvarias, barátnőjét rajongásig szerető, ám mindeközben sorozatgyilkosként tevékenykedő karaktert.

Az igazi Bundy a '60-70-es években végzett áldozataival, letartóztatása után több mint 30 gyilkosságot ismert be, sokan azonban börtönbe kerülése után, mindennek ellenére is rajongtak a jóképű fiatalemberért, aki mindig mosolygott a kamerába és bárkit az ujja köré csavart.

Joker

YouTube

Utoljára hagytuk a tavalyi év legnagyobb filmszenzációjának főhősét, a Batman-filmekből és képregényekből már jól ismert Jokert. A mentálisan sérült férfi szerepébe jó néhány színész belebújt már, az egyik legemlékezetesebb alakítást Heath Ledger nyújtotta a 2008-as A sötét lovag című filmben, ám a pletykák szerint beleőrült a szerepbe, ami ugyan abban az évben végül a halálához vezetett. Családja a híreszteléseket cáfolta.

2019-ben Joaquin Phoenix alkotott maradandót a „bolond bohóc" szerepében. Háttértörténete miatt az elkövetett borzalmak ellenére is megsajnáljuk a kezdetben még jó szándékú, de beteg férfit, sőt, a végén még úgy is érezhetjük, hogy áldozatai megérdemelték, amit kaptak. Hiszen a film remekül bemutatja, hogyan alkot magának sorozatgyilkost a kritikáktól senkit sem kímélő társadalom, és a hátrányos helyzetűeken sokszor átgázoló, kegyetlen rendszer.

via Bien.hu

A figyelmetekbe ajánljuk