Robert Downey Jr. egy napszemüvegben.
Chris Unger/Zuffa LLC

Robert Downey Jr. egy bizarr dolgot követelt a Vasember készítőitől

Robert Downey Jr.-t régóta foglalkoztatják a különböző spirituális történetek, ez pedig hatással lehetett a Vasember című filmre is.


Az MCU: The Reign of Marvel Studios című könyvben számos izgalmas történetet írtak le az elmúlt évek legsikeresebb franchise-áról, ilyen volt például Robert Downey Jr. egyik kikötése is.

Aki odafigyelt a Vasember-mozik apróbb részleteire, könnyen láthatta, hogy amikor Tony Stark gépel valamit, akkor nem egy klasszikus klaviatúrát használ, hanem a milliárdos billentyűzetén egy csomó, látszólag véletlenszerű jelölés található – írja a Slash Film.

Ez is érdekelhet: Egy furcsa trükk miatt kapta meg karrierje legfontosabb szerepét Robert Downey Jr.

Ezek speciális maja szimbólumok, amelyekhez a nemrégiben egy nagyon egyedi karórában feszítő Downey ragaszkodott a legelső Vasember-film forgatásakor, sőt, a jelek a későbbi MCU-filmekben is megjelentek.

Na de miért nem engedett ebből az igényéből a színész? A pontos okokat senki nem tudja, de a Marvel-ügyekben jól tájékozottak szerint két dolog állhat a háttérben.

Downey korábban rengeteget foglalkozott különböző vallások és spirituális eszmékkel, 2004-ben például azt mondta, hogy a Hare Krisnától a katolicizmusig mindenfélével foglalkozott már, de akkoriban zsidó-buddhistának tartotta magát.

A másik értelmezés szerint a színész mindent megtett azért, hogy minél inkább különcnek állítsa be a karakterét, a szimbólumok pedig ezt a célt szolgálták.

Ezt a feladatot azonban valakinek végre kellett hajtania, ez a feladat pedig Ryan Meinerding látványtervezőre hárult.

Meinerding maja jeleket alkalmazott, valamint egy egyedi piktogram-készletet hozott létre, amely a mérnökök által használt szimbólumokból merített, hogy valami teljesen újat alkosson, ami illik egy olyan forradalmi zsenihez, mint Tony Stark.


A figyelmetekbe ajánljuk