Oppenheimer
Universal Pictures

A Szilárd Leót alakító Haumann Máté így jelent meg az Oppenheimer londoni bemutatóján

Cillian Murphy, Robert Downey Jr. és Matt Damon mellett egy magyar színész, Haumann Máté is megjelent az Oppenheimer című film londoni bemutatóján.


Az már egy ideje tudható, hogy a 42 éves magyar színész is szerepel Christopher Nolan új filmjében, erről tavaly augusztusban beszélt a Spirit Fm Bistro című műsorában.

Haumann elmondta, hogy a rendező kifejezetten egy magyar színészben gondolkodott, ugyanis a legendás tudós, Szilárd Leó karakterét kellett megformálnia.

Ez is érdekelhet: Mindenkit meglepett: Robert Downey Jr. szerint ez a legfontosabb filmje

Haumann Máté ugyanebben a műsorban arról is szót ejtett, hogy a forgatás óriási élményt jelentett a számára, hiszen olyan művészekkel dolgozhatott együtt, akiket gyerekkora óta áhítattal nézett.

Az Oppenheimerben való szereplés pedig meghozta a gyümölcsét, ugyanis a magyar színész olyan világsztárokkal vonulhatott együtt a film londoni premierjén, mint Cillian Murphy, Robert Downey Jr., Matt Damon, vagy épp Emily Blunt.

Érdemes pár szót ejteni magáról a moziról is: a történet az atombomba atyja és a Manhattan-terv vezetője, J. Robert Oppenheimer vívódását mutatja be a nézőknek. A férfi óriási nehézségekkel nézett szembe a második világháborúban, hiszen a találmánya egyszerre képes megmenteni és elpusztítani a világot.

Az Oppenheimerhez a tegnapi nap folyamán egy hosszabb előzeteset is kiadtak, amiben már Haumann Máté is feltűnik 2:16-nál.

A filmet 2023. július 20-án mutatják be a magyar mozikban.

A figyelmetekbe ajánljuk