Robert Downey Jr. amerikai színész a vörösszőnyegen
Fotó: GettyImages

Mindenkit meglepett: Robert Downey Jr. szerint ez a legfontosabb filmje

BAFTA- és háromszoros Golden Globe-díjas amerikai színész, akit kétszer – 1993-ban és 2009-ben – még Oscar-díjra is jelöltek. Igen, Robert Downey Jr.-ról van szó, akit a legtöbben talán a Marvel-univerzum Vasembereként ismernek. Számos film, megannyi jó alakítás! De vajon melyik a legfontosabb? A színész most elárulta!



Befejeztem a Marvel-szerződésemet, majd sietve belevágtam a Dolittle-be. Ez egy újabb nagy, szórakoztató, jól kivitelezett és potenciális franchise-nak ígérkezett, de voltak fenntartásaim. Úgy tűnt, hogy én és a csapatom egy kicsit túlságosan izgatottak voltunk az üzleti része miatt, és nem eléggé izgatottak a film kivitelezés érdemeit illetően. De ekkorra már golyóálló lettem. Minden műfajban már guru voltam

– egy nemrég adott interjújában így nyilatkozott a The New York Times-nak, melyből máris következtethetünk, az imént feltett kérdés válaszára:

Downey Jr. szerint ugyanis karrierjének egyik legfontosabb filmje a kritikusok és a közönség által gyakorlatilag gyűlölt Dolittle.

Az interjúban így folytatta a színész:

Őszintén szólva a legfontosabb film, amit az elmúlt 25 évben csináltam az Összekutyulva, mert az volt az a film, ami miatt a Disney azt mondta, hogy biztosítottak engem. Aztán a második legfontosabb film a Dolittle, mert ez az, amely 2,5 évnyi elpazarolt és elvesztegett lehetőségeim sebét gyógyította

Az Összekutyulva egy 2006-os családi vígjáték Tim Allen főszereplésével, amelyben Downey Jr. játssza a gonosz karakter Dr. Kozakot.

Ez is érdekelhet: 10 vígjáték, ami garantáltan jobb kedvre derít

De persze nem csoda, hogy a Vasember színésze ennyire oda van a Dolittle-ért, hiszen annak nemcsak főszereplője, hanem producere is volt. Downey Jr. azt interjúben egyébként azt is elárulta, hogy a film megváltoztatta a prioritásait: belefogott egy Netflix-dokumentumfilm elkészítésébe. amely a Sr. címet kapta. Ebben aParkinson-kórral élő édesapjával való kapcsolatát mutatja be.

Az amerikai színész legközelebb Christopher Nolan új grandiózus alkotásában, az Oppenheimerben lesz látható, amely július 20-ától látható a hazai mozikban is.

forrás: Deadline

A figyelmetekbe ajánljuk