Freddy Mercury egy 1982-es koncertjükön
Fotó: Getty Images

Ehhez ragaszkodott legjobban Freddie Mercury a Queen koncertjein

A legendás brit zenekar Queen: The Greatest Live címmel rövid videók sorát tölti fel saját Youtube-csatornájára. Az egyik, nemrégiben közzétett epizód épp azt tárgyalja ki, hogy mi volt Freddie Mercury számára a legfontosabb dolog a koncertek alatt.


A széria egyik részében archív felvételeket láthatunk a sztárról, miközben arról beszél, mennyire fontos számára, hogy élőben másképp adja elő a dalokat.

Ezt is olvasd el! Miért nem akart Freddie Mercury Michael Jacksonnal dolgozni?

Az 1991-ben, 45 évesen elhunyt előadó szerint:

Az emberek szórakoztatni akarják magukat. Milyen unalmas, ha hangról hangra reprodukáljuk nekik a koncerteken a stúdiófelvételeket. Akkor akár otthon is ülhetne és hallgathatná az albumunkat a közönség.
Ez egy show, ez szórakoztatás, és a dalaink plusz értelmet nyernek, amikor színpadi műsort adunk.

folytatta az 1986-ban Magyarországon is fellépett Queen egykori frontembere.

Ez is érdekelhet: 50 éves a Queen – 5+1 halhatatlan sláger a legendás együttestől

Mercury, akinek néhány személyes tárgyát nemrég árverésen adták el, hozzátette:

A vizuális, színpadias elemek mindig is ott voltak mindenféle színházban. A legnagyobb előadók közül mindenki így vagy úgy, de használta ezeket, akár Jimi Hendrixről, akár a Rolling Stonesról beszélünk. Ennek ott kell lennie, hiszen ez a szórakoztatás egyik formája. Utálnék színpadra menni, és csak ülni és énekelni a dalaimat. Muszáj mozognom és minden dal mást és mást hoz ki belőlem. Ha valamelyik dalban például agresszió van, azt is ki kell mutatnom.

Az említett videó:

A figyelmetekbe ajánljuk