Tim Roth, Ponyvaregény.
Miramax Films

A Ponyvaregény főszereplője egy nevetséges feltétellel volt hajlandó szerepelni a filmben

A Ponyvaregény című filmben Tim Roth karaktere az egyik legfurcsább szereplő, a színésznek azonban volt egy egyszerre vicces és komoly kérése Quentin Tarantinótól.


Aki ismeri a Tarantino-filmeket, tudja, hogy vannak olyan színészek, akik rendszeresen visszatérnek a rendező produkcióiban. Tim Roth is egy ilyen művész, ám attól függetlenül, hogy a Kutyaszorítóban is együtt dolgozott Tarantinóval, volt egy kikötése a rendezőhöz a Ponyvaregény előtt – írja a Slash Film.

Tarantino tudta, hogy így vagy úgy, de mindenképp bele akarja írni Rothot a következő filmjébe, viszont eredetileg nem ezt a szerepet szánta neki. Egy mozipremier során azonban megvilágosult, és tudta, hogy a színésznek szüksége lesz egy partnerre is.

Ez is érdekelhet: 6 várva várt film, ami végül soha nem készült el

Jason BaileyPulp Fiction: The Complete Story of Quentin Tarantino's Masterpiece című könyvéből kiderül, hogy a rendező is hivatalos volt Terry Gilliam ikonikus filmjének, A halászkirály legendájának a premiervetítésére. A mozi egyik főszereplője pedig Amanda Plummer volt, Tarantino pedig a film megtekintése után azonnal tudta, hogy Rothot és Plummert együtt akarja szerepeltetni.

Ez az elképzelés egyáltalán nem tűnt kivitelezhetetlennek, mivel a két színész jó barátságot ápolt egymással. Azonban Rothnak volt egy különleges kérése.

A színész ugyanis rendkívül szórakoztatónak találta azt az elképzelését, hogy a viszonylag kistermetű Plummer kezébe egy óriási puskát adjanak, mivel szerinte ezzel a húzással hirtelen veszélyessé tennék az egyébként teljesen ártalmatlannak kinéző karaktert.

Az ilyen helyzetekben általában hosszasan kell győzködni a rendezőket, hogy egyáltalán elgondolkozzanak az ehhez hasonló kéréseken, azonban Tarantino egyből rávágta, hogy „rendben”.

Így született meg Pumpkin és Honey Bunny legendás párosa, akik egy szenvedélyes beszélgetés után kirabolják az éttermet.

Tarantino rendezői döntései közül egyébként ez egy kifejezetten enyhe húzásnak számít: a Kill Bill 2 forgatása során ráparancsolt Uma Thurmanre, hogy mindenképp neki kell végrehajtania egy kaszkadőrjelenetet egy száguldó autóban. A dologból súlyos baleset lett, a színésznő alaposan berágott rendezőre, és többek között azzal vádolta, hogy meg akarja őt ölni. Tarantino végül belátta, hogy tévedett, és bocsánatot kért.

A figyelmetekbe ajánljuk