Paul McCartney a King's Crosson.
A Beatles egykori basszusgitárosának érdekes nyilatkozatai vannak mostanában.

A The New Yorkernek adott interjújában a Beatles egykori tagja a rivális brit rockzenekart, a Rolling Stonest "blues cover (feldolgozás – a szerk.) bandának" nevezte – írja a New York Post.

Nem biztos, hogy ki kellene mondanom, de ők egy blues cover zenekar. Azt hiszem, a mi hálónk egy kicsit szélesebbre volt vetve, mint az övék.

– mondta a 79 éves McCartney.

Nem ez volt az első alkalom, hogy a zenész a megszólalt a Stones kapcsán. 2020 áprilisában McCartney a Howard Sternnel folytatott beszélgetés során azt állította, hogy szerinte a Beatles jobb volt, mint akkori riválisuk.

Ők a bluesban gyökereznek. Amikor írnak valamit, annak köze van a blueshoz. Nekünk kicsit több hatásunk volt... Sok a különbség, és én szeretem a Stones-t, de a Beatles jobb volt

– nyilatkozta akkor McCartney.

A Stones frontembere, Mick Jagger hetekkel később Zane Lowe Apple Music műsorában reagált a megjegyzésekre. A 78 éves Jagger McCartney-t "édes szívemnek" nevezte, és azt mondta, hogy "nyilvánvalóan nincs verseny" a két zenei együttes között.

A nagy különbség azonban az, és mondhatni kissé komolyan, hogy a Rolling Stones más évtizedekben és más területeken jelentős koncertzenekar lett, míg a Beatles még arénaturnét sem nagyon csinált. Feloszlottak, mielőtt a turnébiznisz igazán beindult volna... Ők [a Beatles] csinálták azt a [Shea] stadionkoncertet [1965-ben]. De a Stones folytatta. Mi az 1970-es években kezdtük a stadionkoncerteket, és még most is csináljuk őket.

– magyarázta Jagger.


Ez az igazán nagy különbség a két zenekar között. Az egyik zenekar hihetetlenül szerencsés, még mindig stadionokban játszik, a másik zenekar pedig már nem is létezik

– tette hozzá Jagger.

És valóban, a Stones még mindig turnézik, még az augusztusban elhunyt dobosuk, Charlie Watts nélkül is.

McCartney nemrég azt állította, hogy néhai bandatársa, John Lennon volt az, aki feloszlatta a Beatlest.

Nem én kezdeményeztem a szakítást. Az a mi Johnnynk volt. Egy nap besétált a szobába, és azt mondta: 'Elhagyom a Beatlest. Ez volt a szakítás oka, vagy nem?

– mondta McCartney a BBC Radio 4-nek.

A figyelmetekbe ajánljuk