Férfi szemüvegben.

4 menő férfi divattrend, ami 2023 őszén tarolni fog

Lassan-lassan magunk mögött hagyjuk az óriási kánikulákat, és végre beköszöntenek a hűvösebb évszakok. De mit érdemes ilyenkor felvenni? Az alábbi cikkben az idei őszi szezon legmenőbb és legvadabb férfi trendjeit soroljuk fel.


Az elmúlt évek férfi divatbemutatóinak kínálatából rendre kimaradtak a különböző lila ruhadarabok, 2023-ban azonban nagyot fordult a világ: az idei kollekciókban ugyanis rendre felbukkant ez a szín, többek között a Fendi, a Kiko Kostadinov és a Bournville kínálatában is találhatunk lila színű darabokat – írja a GQ.

Ez is érdekelhet: 5 férfi hajtrend, ami a legdivatosabb 2023-ban

Újra divatba jött a grunge!

A grungeról 10-ből 9 embernek azonnal Kurt Cobain és a Nirvana jut az eszébe. A szakadt kockás ingek és farmerok, illetve a bő kardigánok azonban most újra divatba jöttek!

Ezt a trendet a luxusmárkák is megérezték, ugyanis többek között a Gucci és a Givenchy is kopottas grunge-inspirált kollekciókat mutatott be, az előbbinél a kockás ingek, míg az utóbbinál a pulcsik vitték a prímet.

Túlméretezett gallérok? Jöhetnek!

Ugye ti is emlékeztek a Bee Gees legendás dalának, a Stayin Alive-nak a klipjére? A zenekar tagjai által viselt óriási gallérral megáldott felsőkért szinte mindenki odavolt a ’70-es években. Most pedig nagyon úgy néz ki, hogy a divatszakértők nemhogy újra elővették ezt a trendet, hanem még rá is tettek egy lapáttal.

A Dior például műleopárdmintás gallérokat varrt rá az egyik kabátjára, de a Prada és a Loverboy is igyekezett megidézni a Szombat esti láz hangulatát.

Ha sapka, akkor beanie!

charlesdeluvio/Unsplash

Amennyiben őszinték akarunk lenni, akkor meg kell állapítanunk, hogy a beanie igazából soha nem ment ki a divatból. A matrózok sapkájára emlékeztető ruhadarabot ugyanis hosszú évek óta megfigyelhetjük a legkülönfélébb stílusú embereken, az elmúlt pár szezonban viszont már a luxusbrandek is ráugrottak erre a trendre, hiszen például a Fendi és a Gucci is bemutatott egy-egy ilyen darabot.

A figyelmetekbe ajánljuk