ókori egyiptomiak

Az ókori Egyiptomban a szex rendkívül fontos szerepet játszott a vallásban és a mitológiában. De természetesen mint mindenhol, az egyiptomiaknak is voltak viszonyaik, s ők is gyötrődtek szerelmi problémáktól, amelyeket mágiával kezeltek. Íme, 5 tény az ókori egyiptomi szexről, amit nem tanítottak az iskolában!


A teremtés kezdete a maszturbáció volt

A legelső egyiptomi isten Atum volt, aki önmagát teremtette. Nem volt felesége, ezért, hogy gyermekeit, Shut és Tefnutot világra hozza, maszturbált.

Egy isten, akinek állandó erekciója volt 

Min isten volt az ókori Egyiptomban a férfi termékenység istene, kinek neve természetesen a szexhez kötődött. Az impotenciában szenvedő férfiak fallikus figurákat áldoztak az istennek, segítséget remélve tőle.

A házasságtörést halállal büntették

Mint minden társadalomban, a szex az ókori Egyiptomban sem csak házastársi keretek között zajlott. Bizonyára léteztek házasságon kívüli kapcsolatok is, de ezeket a viszonyokat nem csak megvetették, hanem halállal is büntették.

Érzéki dalok

Talán ismerős lehet Salamon királyÉnekek éneke a Bibliából. Vagy mégsem? Nem meglepő, mivel ez a szent könyvnek egy eléggé pikáns része, amit általában nem tanítanak és nem is nagyon beszélnek róla, hiszen a női testet fantáziadús metaforákkal írják körül. Nos, az egyiptomiak se vetették meg az ehhez hasonló érzéki dalokat.

Mágiát használtak

A voodoo-babák a későbbi egyiptomi időkben a varázslás egyik legnépszerűbb kellékei voltak. A legenda szerint egy férfi egy mágussal készíttetett magának egy voodoo-babát egy olyan nőről, akit nem akart más férfinak adni. A figurát bronzszögekkel átszúrták, és egy ólomtábla kíséretében egy varázsigét írtak rá. A varázsige azt kívánta, hogy a nő ne tudjon enni, inni vagy más férfival lenni rajta kívül. A szöveg megidézett egy démont, aki a hajánál és a beleinél fogva rángatta a nőt, amíg az el nem ment a férfihez és belé nem szeretett.

(The Collector)

A figyelmetekbe ajánljuk