Egy mókus, akinek dió van a szájában
FotÓ: alex lauzon/Unsplash

Nem hisszük el, mit falatozgatott ez a kismókus – videó!

Mit tesz a mókus, aki nem talál elég makkot, hogy feltöltse téli éléskamráját? Kreatív megoldásokat keres.



Miközben a New York-i St. Lawrence Egyetem területén sétált, Evelyn Laferriere egy nagyon kedves jelenetnek lett szemtanúja: az egyetemi oktató egy mókust pillantott meg, ahogy az éppen jóétvággyal falatozgatott valamit. Vajon makkot? Nem! Fakérget? Nem. Esetleg valami bogyót? Azt sem.

A nagyvárosi kismókus sajtos puffanccsokat varázsolt elő fölbe mélyesztett spájzjából.

Ez is érdekelhet: Videó! Meglepő fizetséget adott ez a mókus az őt etető férfinak


Laferriere egyből gyanította, hogy az állat valahol az egyetemen találta a rágcsálnivalót, és miután megkóstolt egyet, úgy döntött, hazaviszi a többit, hogy akármikor kedvére falatozhasson.

Megálltam és bámultam. Ő csak ült ott, és egy sajtos puffancsot evett, tiszta narancssárga volt az egész arca

mesélte Laferriere a nem mindennapi látványt, majd hozzátette, hogy az állat egyáltalán nem érezte magát zavarban, amikor elővette a telefonját, és elkezdte kamerázni a helyzetet.

Bár a nő elismeri, hogy szórakoztatónak találta a jelenetet, azzal is tisztában volt, hogy a sajtos puffancs nem a legegészségesebb étel a mókusok számára.

Ezt is nézd meg! Egy mókus 160 kiló dióval pakolta tele egy pórul járt férfi autóját

Sajnáltam őt, mert tudtam, hogy azon a hétvégén esni és havazni fog majd, így pedig a sajtos puffancsok valószínűleg szétáznak

– emlékezett vissza a szemtanú.

Ez be is igazolódott, ugyanis néhány nappal később, amikor visszanézett, az összes sajtos puffancs eltűnt, helyére egy almának tűnő dolog került.

Annak ellenére, hogy a mókus élvezte az egyetemről összeszedett rágcsálnivalót, úgy tűnik, hogy táplálkozási szükségleteit megfelelőbb ételekkel is ki tudta elégíteni. Még ha nem is tett jót neki a sajtos puffancs, nem tűnt rosszabbnak sem attól, hogy evett néhányat belőle. Amikor utoljára láttam, boldognak és egészségesnek látszott, és épp a fa körül szaladgált

– nyugtázta a történteket a videók készítője.

A figyelmetekbe ajánljuk