Egy mesterséges intelligencia szerint így fognak kinézni London stadionjai a jövőben

Egy mesterséges intelligencia szerint így fognak kinézni London stadionjai a jövőben

Elképesztő fotók.


Pouria Babakhani építész egy mesterséges intelligencia segítségével megalkotta az elképzelhetetlent, annak érdekében, hogy megjósolja, hogyan mutatnak majd a londoni stadionok a jövőben. A főváros pedig olyan ikonikus és világhírű arénáknak ad otthont, mint a Wembley és az Emirates.

A tervező észbontó képei pedig olyanok, mintha egy sci-fi filmből vágták volna ki őket, amiket a Midjourney mesterséges intelligencia program segítségével készítettek.

Ez is érdekelhet: Egy mesterséges intelligencia saját nyelvet fejlesztett ki?

A mesterséges intelligencia tervezőeszközök képesek racionalizálni a tervezési folyamatot, lehetővé téve az építészek számára, hogy a kézi feladatokkal való időtöltés helyett inkább az ötleteik koncepcióalkotására és finomítására koncentráljanak. Ez potenciálisan a vizionárius építészet újjáélesztéséhez vezethet, ahol a tervezők képesek teljes mértékben kihasználni a kreativitásukat

– nyilatkozta Babakhani.

A hamburgi építész a londoni futballstadiont a tervezési lehetőségek és másvilági forgatókönyvek izgalmas skáláján képzelte el, egyedi elhelyezéssel, elképesztő városi környezetben. A végeredmény pedig magáért beszél.

A figyelmetekbe ajánljuk