Mit kezd a mesterséges intelligencia egy régi számítógépes játékkal? − megmutatjuk

Mit kezd a mesterséges intelligencia egy régi számítógépes játékkal? − megmutatjuk

Amikor a Sega 1993-ban kiadta a Virtua Fighter-t, az a szó szoros értelmében „game changer" volt. Az első teljes 3D-s grafikával rendelkező verekedős játékként üdvözölték, ami a műfaj technikai színvonalát emelte.


Most, a felújított játékklasszikusok és a mesterséges intelligencia által generált képek boomjának korában illik újra felidézni a Virtua Fighter-t egy kis technológiai újrafestéssel.

Colin Williamson művész Twitter oldala éppen ezt mutatja be nekünk, hála a Stable Diffusion (egy olyan szöveg-kép modell, amellyel másodpercek alatt lenyűgöző művészeti alkotásokat hozhat létre bárki) erejének. Williamson tweetje szerint az általános szöveg-kép modell helyett ő egy kép-kép variációt használt, az Automatic1111-et.

Az eredmények pedig lenyűgözőek - nem beszélve a szándékos vagy véletlen szórakoztatásról.

A mesterséges intelligencia modell segítségével Williamson ezt a korai 90-es évekbeli címet egyenesen a fotórealizmus területére repíti, így kevésbé tűnik grafikai frissítésnek, inkább úgy néz ki, mintha színészek alakítanák a karaktereket egy vágóképben, rendkívül komikus hatást keltve. Ahogy egy tweetben írta Williamson:

Amikor középiskolás koromban játszottam ezzel a játékkal, azt gondoltam: »Ez az, ennél jobb grafika soha nem lehet.« Apám pedig azt mondta: »Nem vagyok benne olyan biztos, ez elég gagyinak tűnik.«

Utólag belegondolva, az apa nem tévedett. Ahhoz azonban, hogy ez még egy mindenre képes mesterséges intelligenciával is jól nézzen ki, elég sok bütykölésre van szükség.

Csak írd le a karaktert, és az img2img megtesz minden tőle telhetőt. Bár a legnehezebb része egyszerűen az volt, hogy kitaláljuk, hogyan írjuk le a karakterek ruháit

− mondta Williamson az Ars Technica-nak adott interjúban.

Amint találtam egy jó promptot, csináltam belőle körülbelül 50-et, és kiválogattam a legviccesebbeket. Kipróbáltam ezt a negatív prompting nevű dolgot is, amikor olyan dolgokat mondasz a mesterséges intelligenciának, mint például »kérlek, ne rajzolj elrontottnak tűnő kezeket«, ami kiváló munkát végez, mivel a karaktereidnek most már csak hat ujjuk van hét helyett

− fűzte hozzá Williamson.

Forrás: Futurism


A figyelmetekbe ajánljuk