merkúr

Mit jelent pontosan a Merkúr retrográd?

Az asztrológia napjainkban népszerűbb, mint valaha. A csillagjegyek térhódításával együtt a retrográd jelenség is vírusként terjedt el. De mi is ez az egész valójában?


Mikor van a Merkúr retrográdban?

A Merkúr retrográd mozgása általában évente háromszor fordul elő, de 2022-ben négyszer. A mostani időszak éppen május 10-én kezdődött, és 2022. június 3-ig tart. Ezt követően a következő Merkúr retrográd ciklus csak szeptember 9-én lesz, és várhatóan 2022. október 1-jéig tart.

Mi az a Merkúr retrográd?

A Merkúr retrográd mozgása azt az időszakot jelenti, amikor a Merkúr látszólag visszafelé halad a pályáján – nyugatról kelet felé. Ekkor a gyorsan mozgó Merkúr bolygó retrográd pályára áll.

Merkúr retrográd 2022

A 2022-es Merkúr retrográd ciklusok a hírek szerint a levegő jegyek (Ikrek, a Mérleg és a Vízöntő) számára lesznek a legintenzívebbek.

Mire hat a Merkúr retrográd mozgása?

Az asztrológiában hívők úgy gondolják, hogy a retrográd mindent a feje tetejére állít. A Merkúr hátráló mozgása elsősorban a kommunikációra, a technológiára és az utazásra van hatással – a szakemberek szerint ezek azok a területek, amelyeket általában ez a bolygó ural. De ebben az időszakban a párkapcsolati kihívások, a hűtlenség, munkahelyi küzdelmek, pénzügyi nehézségek, exektől érkező üzenetek, barátsági drámák is jelentkezhetnek.

A figyelmetekbe ajánljuk