Meghan Markle
Fotó: Shutterstock

Meghan Markle nagyon megalázottnak érezte magát ebben a helyzetben

Meghan Markle Spotify-podcastja, az Archetypes a héten tért vissza, miután II. Erzsébet királynő halála után rövid szünetet tartott.


Sussex hercegnéje először augusztusban indította el a podcastot, de a szeptember elején elhunyt uralkodó iránti tiszteletből szüneteltette az új epizódok kiadását.

Meghan és férje, Harry herceg nem sokkal az Egyesült Királyság hivatalos gyászidőszaka után visszatértek az Egyesült Államokba, és a hercegné most kiadta a következő részt.

A The Demystification of Dragon Lady című epizódban Meghan Margaret Cho komikussal és Lisa Ling újságíróval beszélgetett az ázsiai sztereotípiákról, és visszaidézte azt a pillanatot, amikor tinédzserként egy koreai gyógyfürdőben „megalázva" érezte magát az édesanyjával.

Meghan Markle

Fotó: Shutterstock

Leírta, hogy a fürdőben mások előtt kellett levetkőznie, és ezt nehezen élte meg akkor:

Nagyon megalázó élmény egy pubertáskorban lévő lány számára, mert belépsz egy szobába, ahol 9 és 90 év közötti nők sétálgatnak meztelenül, és várják, hogy testradírozást kapjanak az egyik asztalon, amelyek mind sorban állnak. Én csak egy fürdőruhát akartam. Miután túljutottam ezen a kamaszkori zavaron, anyukámmal felmentünk az emeletre, leültünk egy szobába, és ettünk egy tál gőzölgő tésztát a legfinomabb tésztából, és körbenéztünk a többi nőre.

Vendégeivel Meghan a „kelet-ázsiai származású nőkkel kapcsolatos toxikus sztereotípiákról" is beszélt, és így kommentálta:

A fürdő az általam ismert ázsiai-amerikai kultúra része volt.
Csak sok évvel később ismertem meg az összes stigmát és archetípust, amelyekkel az ázsiai származású nőnek kifejezetten szembe kell néznie. Ezek a kifejezések, elképzelések és sztereotípiák egyszerűen nem voltak ismerősek számomra, amiket oly sok filmben és a popkultúrában látunk.

Az Archetypes a Spotify-on streamelhető.

Forrás: Marie Claire


A figyelmetekbe ajánljuk