Meghan és Harry
Fotó: Shutterstock

Harry és Meghan gyerekei csak 18 éves koruk után kaphatják meg királyi titulusaikat

Amikor Erzsébet királynő elhunyt, Harry herceg és Meghan Markle gyermekei jogosultak lettek a herceg és hercegnő címekre, mivel nagyapjuk lett az uralkodó.


De jelen állás szerint a 3 éves Archie és az 1 éves Lilibet hivatalosan nem kaptak felhatalmazást ezeknek a címeknek a használatára, és a királyi család öröklési vonalának honlapján még mindig Master és Miss néven szerepelnek.

Ez is érdekelhet: Harry és Meghan kislánya megdöbbentette szüleit

Ennek oka − sokak szerint − az lehet, hogy III. Károly király megvárja, hogy Harry memoárjában, Meghan podcastjában és a közös Netflix-dokusorozatukban milyen nyilatkozokat tesznek a sussexiak, mielőtt döntést hozna a gyermekeik címéről.

Kérdésünkre Angela Levin királyi szakértő egyetértett ezzel az elmélettel.

Tényleg nem tudom, szerintem ez valószínűleg attól függ majd, hogy mit mondanak a dokumentumfilmben és a memoárban

− mondta az Expressnek.

Angela azt is elmondta, hogy ő amellett van, hogy várjanak, amíg a gyerekek felnőnek, hogy jobban tisztában legyenek a királyi címmel járó felelősséggel.

Témába vág: Harrytől és Meghantől végleg elvehetik a királyi címeiket, ha nem nyerik el a bizalmat

Archie, Meghan \u00e9s Harry m\u00e9g 2019-ben

Fotó: Toby Melville - Pool/Getty Images

Szerintem − és erre egyáltalán nincs ráhatásom − nem helyes a gyerekeknek olyan címeket adni, mint herceg és hercegnő, hiszen fogalmuk sincs, milyen Nagy-Britanniában élni, nem látják a királyi családot, fogalmuk sincs, hogy mivel jár

− magyarázta.

Nem hiszem, hogy ez helyes lenne. Szerintem meg lehet hagyni, amíg 18 évesek lesznek, és akkor talán lehet nekik mesélni a királyi életről, és dönthetnek. Nem lehet, hogy ilyen felelősséget viseljenek, amikor még a közelében sincsenek az országnak.

Bár Archie 2019 májusában született az Egyesült Királyságban, szüleivel még az első születésnapja előtt Kaliforniába költözött. Kisebbik húga, Lilibet 2021 júniusában született már ott.

Mindkét gyermek töltött időt a dédnagymamájukkal és a nagypapájukkal a királynő júniusi jubileumi hétvégéjén, de sajnos ez volt az egyetlen személyes családi együttlétük a királyi családdal.

Forrás: Marie Claire


A figyelmetekbe ajánljuk