Meghan Markle és Harry herceg.
Chris Jackson - Pool/Getty Images

Harry herceg nyíltan beszélt a mentális problémákról

A herceg már régóta ennek az ügynek a bajnoka, útjáról pedig a gyerekvállalás sem térítette el.


A mentális egészség Harry herceg egyik fő aktivitási területe, ezért a Szilícium-völgyi BetterUp startup cégnél betöltött Hatásokért felelős vezető / Chief Impact Officer (CIO) pozíciója remekül illik hozzá − olvastuk a Marie Claire-nél.

Sussex hercege 2021 márciusában kapta meg a pozíciót, és azóta a cég számos kezdeményezésben részt vesz. Legújabb projektje egy kisfilm, amelynek célja, hogy még inkább rávilágítson a mentális egészség − vagy ahogy Harry és a BetterUp mondaná, a „mentális fittség" − fontosságára. Az ötperces videó során a herceg három inspiráló személyiséget kérdez a mentális fittségről: Chloe Kim olimpiai snowboardost, Adam Grant szervezeti pszichológust és Blu Mendozat, a BetterUp tagját.

A herceg ezekkel az inspiráló szavakkal kezdi mondandóját:

„Mindannyiunkban ott a nagyság lehetősége, a mentális fittség pedig segít felszabadítani azt. Folyamatos gyakorlást igényel, hogy úgy közelítsük meg az elmét, mint amit hajlítani tudunk, nem pedig javítani. Szeretnék bemutatni néhány olyan személyt, akik története inspirálhat a saját fejlődésünkben."


„Szinte minden nap hallok olyan emberekről, akik rájöttek, hogy ha a testi egészségünkhöz hasonlóan gondoskodhatunk a mentális egészségünkről is. Hihetetlen erőforrásokkal ruházhatjuk fel így magunkat, amivel felszabadítjuk a bennünk rejlő lehetőségeket, és be merjük vállalni az új kihívásokat. Mindezt az elménk edzésével"

− folytatja később.

Harry herceg évek óta hangoztatja saját mentális egészségével kapcsolatos tapasztalatait. Még azt is bevallotta, hogy bár a szülői szerepvállalás megnehezíti a dolgát, igyekszik előtérbe helyezni az öngondoskodást. Korábban felsorolta néhány kedvenc kikapcsolódási módját is: edzés, kutyasétáltatás, természetjárás, meditáció.

Úgy tűnik, a Kaliforniában tartózkodás rendkívül sokat segített a hercegi pár és gyermekeik jóllétén is.

A figyelmetekbe ajánljuk