meghan és harry

Véget ért a platina jubileum, Harry herceg végre tényleg lemondhat királyi címeiről

Lehet, hogy itt lenne már az ideje?


Harry herceg és Meghan Markle a hónap elején tértek vissza az Egyesült Királyságba két kisgyermekükkel, Archie Harrisonnal és Lilibet Dianával a királynő platina jubileumi ünnepségére. A párt és a gyerekeket a Buckingham-palota ablakában látták játszani a Trooping the Colour show alatt, és egyetlen hivatalos megjelenésüket a Szent Pál-székesegyházban tartott különleges szertartáson tették.

Bár az Egyesült Királyságban maradtak, hogy megünnepeljék Lilibet első születésnapját június 4-én, nem sokkal később visszarepültek az Egyesült Államokba.

Az európai útjuk során nagyon visszafogottan viselkedtek. Ám sokan megjegyezték, hogy a Szent Pál-székesegyházban az ülésrendet követően, amikor Károly herceg és Vilmos herceg a párral szemben ült, Cambridge hercege kerülte a szemkontaktust öccsével.

Neil Sean királyi szakértő szerint ez pedig arra késztethette Harryt, hogy újragondolja a királyi címeket.

A Platina Jubileumon úgy bántak vele, mintha nem is lett volna ott. Harry herceg pedig úgy gondolhatja, hogy ezek után talán tényleg jó ötlet lenne lemondani az összes címről, amelyeket oly sokan emlegetnek. De a büszkeség is dolgozhat benne, miszerint a hercegi címet soha nem vehetik el tőle, hiszen ez a születésétől fennálló joga

– mondta a szakértő.

Mióta lemondtak a rangidős királyi címekről, Harry és Meghan már nem használják a „királyi fenség" titulust, de még nem tudni, hogy a jövőben átadják-e a megmaradt címeket.

(Marie Claire)

A figyelmetekbe ajánljuk