Harry herceg és Meghan hercegné
Getty Images

Harrytől és Meghantől végleg elvehetik a királyi címeiket, ha nem nyerik el a bizalmat

Harry herceg és Meghan Markle kapcsolata a királyi család többi tagjával meglehetősen feszült, ehhez kétség sem férhet. Bár Erzsébet királynő halála utáni gyászukban összefogtak, a köztük lévő távolság még mindig érezhető. Ez pedig egyértelműen Sussex hercegének és hercegnéjének múltbéli és közelgő médiamegjelenései miatt van.


Egyes királyi családtagok vélhetően még mindig fel vannak háborodva a Sussexék 2021 márciusában adott Oprah-interjúja során tett nyilatkozatuk miatt. Most viszont attól is tarthatnak, hogy mi derülhet ki mind Harry herceg hamarosan megjelenő memoárjából, mind pedig a pár közös Netflix-dokumentumfilmjéből.

Állítólag ezekre a projektekre való tekintettel Károly király még nem döntött arról, hogy a Sussexek gyermekei, Archie és Lilibet használhatják-e a „herceg" és „hercegnő" címeket, amelyek technikailag azóta járnak nekik, hogy nagyapjuk uralkodó lett.

Egy királyi szakértő szerint Károly megtagadhatja unokáitól ezeket a címeket, ha úgy véli, az a legjobb a monarchiának.

Felkészülhettünk arra, hogy a király kíméletlen oldalát láthatjuk. Károly nem fog hátradőlni és hagyni, hogy a családja, az intézmény vagy a Korona hírneve – ami számára a minden – csorbát szenvedjen. A címek egész kérdése vita tárgyát képezi. Ezt a bizalmat, ezt a tiszteletet ki kell érdemelni.

– nyilatkozta Katie Nicholl királyi szakértő.

Nicholl szerint azonban nem csak Archie és Lili címét kérdőjelezhetik meg: a szüleiknek is elvehetik a címüket, ha olyasmit tesznek vagy mondanak, ami túlságosan degradálónak tűnhet a királyi családra nézve.

(Marie Claire)

A figyelmetekbe ajánljuk